Чийзкейк с меренг и захаросани плодове

Източник: Бон Апети
Дата: 12.06.2020
Чийзкейк с меренг и захаросани плодове
 
Необходими продукти:
за основата:
200 г бисквити с масло
70 г краве масло

за крема:
1 опаковка крем сирене Philadelphia XL Натурална
170 г захар
2 яйца

за меренга:
225 мл белтъци
330 г захар
1 с.л. царевично нишесте
1.5 ч.л. бял винен оцет

за декорация:
150 г захаросани малини или други плодове по избор

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Бисквитите се натрошават в блендер, към тях се прибавя и разтопеното краве масло и се разбърква.
2
Сместа се изсипва на дъното на кръгла форма за торта с диаметър 26 см (с хартия за печене на дъното) и се притиска с лъжица.
3
Блатът се пече в загрята на 180 градуса фурна, без вентилатор, за около 10 минути, след това се охлажда.
4
Крем сиренето се разбърква със захарта.
5
Добавят се яйцата и ванилията, и отново се разбърква.
6
Кремът се разпределя върху охладения блат.
7
Чийзкейкът се пече 50 минути в загрята на 160 градуса фурна, без вентилатор. След като се изключи фурната, е добре, чийзкейкът да поседи вътре 15 минути на открехната врата, за да не се напука.
8
Сложете белтъците в голяма купа и разбийте с помощта на миксер до образуването на твърди върхове.
9
Без да спирате разбиването, започнете да добавяте захарта лъжица по лъжица. След добавянето на всяка порция захар се уверете, че тя се е разтопила напълно.
10
Оберете сместа от стените на купата с помощта на шпатула. Разбивайте белтъците отново с помощта на миксер, на най-високата мощност, в продължение на 10-15 минути.
11
В купичка смесете оцета и нишестето и разбъркайте до получаването на гладка кашичка. Добавете сместа към белтъците и разбийте с миксер за около 30 секунди.
12
Изсипете сместа върху охладения чийзкейк. Оформете връхчета с лъжица и печете във фурната на 120°С с вентилатор за още 20 минути.
13
Накрая декорирайте със захаросаните плодове.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: