Еспресо-тарт с крем сирене Philadelphia
Лора и Стоян
175 г меко масло 150 г пудра захар 2 яйца 150 г брашно 2 с.л. какао на прах 2 ч.л. бакпулвер 125 мл прясно мляко 1 с.л. оцет ½ -1 ч.л. червена сладкарска боя масло за намазване на формата | за крема: 300 г крема сирене Philadelphia Original XL 100 г бял шоколад 150 мл готварска сметана 40 г захар 1 ч.л. ванилов екстракт |
1 | ![]() | В купа сложете мекото масло, пудрата захар и разбийте до получаването на пухкава смес. |
2 | ![]() | Добавете яйцата и разбийте отново. |
3 | ![]() | Пресейте брашното заедно с какаото и бакпулвера, налейте млякото и разбъркайте. |
4 | ![]() | Добавете оцета и червената сладкарска боя и разбъркайте, докато сместа стане еднородна. |
5 | ![]() | Покрийте дъното на тава за печене с хартия и намаслете дъното и стените с разтопено масло. |
6 | ![]() | Изсипете сместа за блата и заравнете. Печете 40 минути в предварително загрята до 180°C градуса фурна. Проверете готовността на блата с дървен шиш забит в средата. |
7 | ![]() | Извадете готовият блат от фурната. Охладете за няколко минути преди да го извадите от формата. |
8 | ![]() | Разтопете белия шоколад на водна баня. В купа, разбийте сметаната до меки връхчета. |
9 | ![]() | В друга купа сложете крем сиренето Philadelphia, пудрата захар и ваниловия екстракт. Разбийте и добавете разтопения и леко охладен бял шоколад. |
10 | ![]() | Добавете разбитата сметаната и разбъркайте внимателно, докато се смеси добре с крем сиренето. |
11 | ![]() | Изрежете горната част на блата, така че тортата да е равна отгоре, а след това разделете блата на две части. |
12 | ![]() | Върнете долната част на блата във формата и сложете стените.
Покрийте с 1/3 от крема със сирене Philadelphia и поставете втория блат. |
13 | ![]() | Намажете с още 1/3 от крема, заравнете и охладете тортата за 3-4 часа в хладилник. |
14 | ![]() | Свалете стените на формата и намажете стените на тортата с останалия крем. |
15 | ![]() | Внимателно прехвърлете в плато за сервиране и украсете според вашето желание. |
4. |
Изпрати
лично съобщение |
07.01.2021 Направих я двуетажна, занимавката беше голяма, но пък изненадата и ефекта бяха незаменими. На вкус беше уникална, в бъдеще ще я повторя.
| ![]() |
3. |
Изпрати
лично съобщение |
12.11.2020 Бързо стана любима торта!
| ![]() |
2. |
Изпрати
лично съобщение |
13.07.2020 Здравейте, Марина! Размерът на формата е 22 см. Поздрави от нас!
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
12.07.2020 Какъв размер е тавата?
|
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...
Есента е тук! Нека се насладим на нейните вкусове и аромати заедно с Лора и...
Kaufland България представи първата си национална собствена линия продукти „Брей!“ от изцяло български производители На пазара...
5 причини Kikkoman да е част от кампанията #ВкусноВкъщи 1. #ОстаниВкъщи Разбира се, че на първо...
В дните, в които трябва да сме отговорни и да останем вкъщи, Лора и Стоян...