Торта червено кадифе с крем сирене Philadelphia
Лора и Стоян
за целувките: 250 г пудра захар 4 яйца 1 щипка сол 1 ч.л. оцет | за крема: 1 опаковка крем крем сирене Philadelphia Original XL- 300 g 40 г шамфъстък 40 г пудра захар | за гарниране: пресни плодове- ягоди, малини, боровинки |
1 | ![]() | В купа отделете белтъците на яйцата. Добавете солта и разбийте до меки върхове.
На части добавете пудрата захар и разбивайте, докато сместа увеличи обема си и стане гъста. Прибавете оцета и разбивайте на висока скорост, докато стане лъскава и гъста. |
2 | ![]() | Пригответе голяма тава за печене, покрийте с хартия за печене и залепете с малко целувчена смес хартията за тавата.
С лъжица гребвайте от сместа и оформете 9 сравнително еднакви купчинки. С лъжицата оформете целувчената смес, като избутвате с лъжицата навън, така че да получите купички. |
3 | ![]() | Сложете тавата в предварително загрята до 130°С фурна и печете целувките 90 минути. Изключете фурната, отворете вратата и оставете да се сушат до пълно изстиване. |
4 | ![]() | Нарежете с нож шамфъстъка и отделете в купичка. |
5 | ![]() | В купа сложете крем сиренето и пудрата захар и разбийте, докато се смесят добре. |
6 | ![]() | Добавете шамфъстъка и разбъркайте. |
7 | ![]() | Напълнете изстиналите целувчени кошнички с крема, отгоре сложете свежи плодове и сервирайте. |
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...
„Черешките” в прясно състояние се използват дори за украса на десерти — някои от сортовете...
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...