Спагети Карбонара с Philadelphia
Лора и Стоян
![]() |
за основата: 200 г бисквити с масло 70 г краве масло | за крема: 700 г крем сирене Philadelphia XL Original 200 г заквасена сметана 3 яйца (размер L) 200 г пудра захар 3 с.л. брашно 1 шушулка ванилия | за заливката: 300 г малини (или други плодове по избор) 5 с.л. захар 1 пакетче желатин |
1 | ![]() | Бисквитите се натрошават с ръце не много на ситно, към тях се прибавя и разтопеното краве масло и се разбърква. |
2 | ![]() | Сместа се изсипва на дъното на кръгла форма за торта с диаметър 26 см (с хартия за печене на дъното) и се притиска с лъжица. |
3 | ![]() | Блатът се пече в загрята на 180 градуса фурна, без вентилатор, за около 10 минути, след това се охлажда. |
4 | ![]() | В купа се разбиват с телена бъркалка крем сиренето (оставено на стайна температура) и захарта. |
5 | ![]() | Към тях се добавят заквасената сметана, семенцата от шушулката ванилия и яйцата (на стайна температура), едно по едно, като не трябва да се вкарва прекалено много въздух, защото чийзкейка се напуква при печене. Разбърква се с бъркалка. |
6 | ![]() | Накрая се прибавя и брашното и отново се разбива. |
7 | ![]() | Сместа се изсипва върху хрупкавия блат. Пече се в загрята на 160 градуса фурна, без вентилатор, за 40 минути. Трябва да остане леко течен в средата. |
8 | ![]() | След като се изключи фурната, е добре да поседи вътре 15 минути, за да не се напука. След това се охлажда добре в хладилник поне за 2 часа. |
9 | ![]() | Желатинът за глазурата се разтваря в 1 с. л. вода, оставя се да набъбне. |
10 | ![]() | Малините се измиват и се слагат се в малка тенджера. |
11 | ![]() | Добавя се захарта. Когато тя се разтопи - прибавяме и желатина. Разбърква се и се сваля от огъня. |
12 | ![]() | Оставя се да се охлади и глазурата се изсипва върху студения чийзкейк |
1. |
Изпрати
лично съобщение |
18.08.2020 Великолепен!!!!
| ![]() |
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...
„Черешките” в прясно състояние се използват дори за украса на десерти — някои от сортовете...
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...