Фалафели с тахан и кисело мляко

Божествена комбинация, към която ще се връщате отново и отново
Източник: Бон Апети
Дата: 02.10.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г сушен нахут (или 2x400 г нахут от консерва, изцеде
1 средно голяма глава лук, нарязана на едро
4 скилидки чесън
½ връзка магданоз (без дръжките)
½ връзка листа кориандър
1 ч.л. сол
3 ч. л. смлян кориандър
½ ч. л. лют червен пипер
2 ч. л. смлян кимион
2 порции (12 г) Формула 3 Персонализиран протеинов прах
2 порции (16 г) Beta heart®
1 пакетче (21.5 г) Печени соеви зърна, стрити
3 с. л. зехтин
120 г тахан
120 г нискомаслено кисело мляко

за декорация при сервиране:
зелени листа (маруля) по желание

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Фалафели с тахан и кисело мляко
Ако нахутът е сух, още предишната вечер го накиснете в студена вода; сипете повече течност, защото нахутът ще поеме.
Изцедете нахута и го смелете в блендер. Прехвърлете го в голяма купа.

2
Фалафели с тахан и кисело мляко 2
След това в блендера смелете на ситно главата лук, чесъна и билките – до получаването на каша.

3
Фалафели с тахан и кисело мляко 3
Добавете нахута. Отново разбъркайте добре.
4
Фалафели с тахан и кисело мляко 4
След това добавете подправките, солта, Формула 3 Персонализиран протеинов прах, Beta heart® и Печените соеви зърна.
Разбъркайте добре.

5
Фалафели с тахан и кисело мляко 5
Оформете топчета и ги изпържете в тиган с малко олио до златисто или ги изпечете във фурната (20-25 минути при 180°C,отново до златисто), поръсени с олио.

6
Фалафели с тахан и кисело мляко 6
Докато фалафелите се пържат/пекат, смесете тахана и киселото мляко. Сложете подправки на вкус.
7
Фалафели с тахан и кисело мляко 7
Поднесете фалафелите докато са горещи с киселото мляко с тахан.
По желание добавете зелена салата.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


138 ДУШИ ОНЛАЙН
Евелина Наскова се регистрира в сайта.
Величка Семова коментира рецептата Войнишки курабии
milenka коментира рецептата Салата от настърган карфиол
Gotin Georgiev се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: