Фасулена разядка със сушени домати

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Фасулена разядка със сушени домати
 
Необходими продукти:
200 г зрял фасул
1 ч. л. сол
1 ч. л. червен пипер
1 - 1 1/2 к. ч. зехтин
2 стръка пресен джоджен
3-4 листа маруля
7-8 стръка магданоз
10 връхчета розмарин (1/2 ч. л. сушен)
4 арабски питки
1 шепа маслини
1 стрък пресен чесън
2 малки глави лук (100 г)
15 бр. сушени домати
1/2 ч. л. кимион
 

Начин на приготвяне:
1
Фасулена разядка със сушени доматиФасулът се залива със студена вода и се оставя да набъбне. След това водата се излива и се налива нова. Когато фасулът набъбне още, водата се сменя за пореден път и фасулът се сварява.
2
Фасулена разядка със сушени домати 2Лукът и чесънът се нарязват наситно. Сушените домати се заливат с гореща вода и се оставят да престоят 10 минути, за да набъбнат. След това също се нарязват наситно.

3
Фасулена разядка със сушени домати 3Лукът се запържва в 4-5 с. л. предварително загрят зехтин. Щом се зачерви, се добавя наситненият чесън и постепенно се сипва свареният фасул заедно с малко от водата му. Намачква се добре. Щом течността се изпари, се подправя с розмарин.
4
Фасулена разядка със сушени домати 4Силата на огъня се намалява, фасулът се посолява, намачква се добре и се оттегля от котлона. Подправя се с червен пипер, връща се на котлона и се добавят сушените домати, наситненият джоджен, кимионът и зехтинът, като мачкането продължава.
5
Фасулена разядка със сушени домати 5Разядката се разпределя в предварително намазнени купички, като се притиска добре с лъжица. Купичките се обръщат върху подходящи чинии. Порциите се украсяват с кръгчета маслини, поливат се със зехтин и се поръсват с наситнен магданоз.
6
Фасулена разядка със сушени домати 6В единия край на чиниите се поставят ивички маруля. Арабските питки се затоплят върху сух тиган и се нарязват на триъгълници, които се нареждат отстрани на порциите. Сервира се.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


137 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Тутманик със сирене
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта