Картофени палачинки с праз

Дата: 03.04.2003
Източник: Бон Апети
Картофени палачинки с праз
 
Необходими продукти:
4-5 картофа
1/2 ч. л. кимион
1/2 ч. л. червен пипер
150-200 г сирене
1-2 с. л. олио
1 шепа сушени домати
1/2 ч. л. сол
2 стръка копър
2 с. л. брашно
2 яйца
2 стръка праз (бялата част)
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Картофени палачинки с празКартофите се измиват, обелват се и се настъргват на ренде. Смесват се с нарязания наситно праз, яйцата и брашното и се овкусяват с наситнен копър. Всичко се разбърква до получаването на еднородна смес.
2
Картофени палачинки с праз 2В сгорещен тефлонов тиган се налива олио. С лъжица се слага от картофената смес и се разстила като палачинка. Пържи се на умерен огън и от двете страни, докато се зачерви.
3
Картофени палачинки с праз 3Сушените домати се накисват в 1-2 с. л. олио, оставят се да престоят малко, след това се нарязват наситно. Сиренето се натрошава и се смесва с нарязаните домати, червения и черния пипер, кимиона и солта. Разбърква се.
4
Картофени палачинки с праз 4В палачинката се слага от пастета и се завива на руло. Сервира се върху канапе от зелена салата.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2017
Продължение))) 3. В моето изпълнение не изхвърлям зелената част на праза, а го разрязвам по дължина, отделям листата едно по едно и ги бланширам за около минута в кипнала подсолена вода. Изваждам ги, шокирам ги в ледена вода, отцеждам ги, и разрязвайки ги надълго ги превръщам в тънки лентички. Когато завия на руло палачинките с пастета, ги завързвам със зелените лентичка бланширан праз. Канапето може да бъде и различно от зелена салата, за да изпъкнат зелените фльонги на праза върху златистите палачинки.)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2017
Чудесна рецепта. Моите предложения са: 1. Ако сушените домати не са от предлаганите в магазините, плуващи в зехтин, то те трябва предварително да се залеят с 1 ч. ч. топла вода и след 15 минути, когато са се хидратирали, да се отцедят и тогава да се сипе зехтин върху тях. Ако разполагате с консервирани сушени домати в зехтин, хидратацията се пропуска.) 2. За пържене използвам тиган за палачинки на Тефал и се старая да разстеля картофеното тесто колкото е възможно по-широко, макар не винаги да успявам.))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Малинка коментира рецептата Банофи пай
Даниел Банчев коментира рецептата Банофи пай
Райна Гагова коментира рецептата Яйчено къри с леща
Райна Гагова се регистрира в сайта.
Емил Иванов се регистрира в сайта.
Zornica Atanasova коментира рецептата Рибена яхния
Кристин Манолова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта