Пълнени печурки с аншоа и бекон

Дата: 18.04.2006
Източник: Бон Апети
Пълнени печурки с аншоа и бекон
 
Необходими продукти:
10-12 бр. едри печурки
1 филия хляб
4-5 стръка магданоз
3-4 с. л. зехтин
1 шепа зелени маслини
2 стръка пресен чесън
6-7 филета аншоа
100 г бекон на ивици
150 г кашкавал
зехтин за поливане на гъбите
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнени печурки с аншоа и беконПънчетата на печурките се отдeлят, измиват се и се нарязват наситно. Чадърчетата се почистват с чиста гъба.
2
Пълнени печурки с аншоа и бекон 2Беконът се нарязва на кубчета и се запича в сух тиган. Щом се отдели мазнината, се налива зехтинът и се добавя наситненият чесън. Запържва се кратко и се сипват наситнените пънчета на гъбите.
3
Пълнени печурки с аншоа и бекон 3След 30 секунди се прибавят нарязаните надребно маслини и филета аншоа. Натрошава се филията хляб и се разбърква добре, така че хлябът да поеме течността. Плънката се оттегля от котлона, поръсва се с наситнен магданоз и се оставя да се охлади.
4
Пълнени печурки с аншоа и бекон 4Във всяка гъба се налива по малко зехтин, слага се настърган кашкавал и отгоре се разпределя плънката, като се притиска добре. Гъбите се нареждат в обилно намазнена тава. Пекат се около 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


690 ДУШИ ОНЛАЙН
Tania Stoilova коментира рецептата Крем супа с картофи и праз
Violeta Boncheva Amudjiyan се регистрира в сайта.
Slantsev Tsvqt се регистрира в сайта.
Boryana Yordanova се регистрира в сайта.
KREMCHO публикува рецептата Крем супа от нахут и царевица
KREMCHO публикува рецептата Салата от земна ябълка
Dijan O\'Brien се регистрира в сайта.
Aleksandra Voinova се регистрира в сайта.
Eli Vitanova се регистрира в сайта.
Monika Vasileva се регистрира в сайта.
Tania Stoilova се регистрира в сайта.
Михаела коментира рецептата Пита с праз и сирене
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта