Фондю

Гост: Питър Ръдлинг
Източник: Бон Апети
Дата: 15.03.2003
Фондю
 
Необходими продукти:
50-80 г сирене "Грюер"
50 г сирене "Ементал"
50 г кашкавал
100 мл сухо бяло вино
1 скилидка чесън
1 ч. л. нишесте


Начин на приготвяне:
1
Фондю
Виното се налива в малка тенджера, слага се скилидката чесън и се кипва. След това се прибавят настърганите сирена и се бърка на тих огън, докато се разтопят.
2
Фондю 2
Нишестето се разтваря в 2-3 с. л. вода и се прибавя към разтопеното сирене, като се бърка непрекъснато, докато сместа го поеме.
3
Фондю 3
Консумира се с нарязан на кубчета хляб, който се топи във фондюто с вилица.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.12.2015
Аз добавям и сметана. Става превъзходно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: