Миди Сен Жак в чили сос

Мариновани миди "Сен Жак", изпечени на грил тиган, в карамелен сос с "Уорчестър" и капки "Табаско"
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 бр. миди
10 г сол
10 г захар
100 г черен ориз
няколко капки сос
кората от 1 лимон
1 ч. л. сос
5-6 ч. л. доматено пюре
1 люта чушка
1 зелена чушка
2 червени чушки
220 г захар
зърна пипер меланж на вкус
1-2 щипки сол
2-3 с. л. зехтин
1 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Миди Сен Жак в чили сос
Мидите се посоляват, поръсват се със стритите зърна пипер, поливат се със зехтин и се оставят да се мариноват.
2
Миди Сен Жак в чили сос 2
В тенджера се сипват 150 г захар, наливат се 150 мл вода и се вари, докато се сгъсти. Останалата захар се карамелизира в малка тенджера. След това в горещия карамел се налива горещият сгъстен захарен сироп. Разбърква се, като се загрява още малко.
3
Миди Сен Жак в чили сос 3
Чушките се почистват от семето, нарязват се наедро и се поставят в блендер. Налива се доматеното пюре и се пюрира.
4
Миди Сен Жак в чили сос 4
В кухненски робот се налива захарният сироп, добавят се пюрето от чушки и лимоновата кора. Получената смес се прецежда и се слага на котлона. Когато се редуцира, се овкусява със сос "Табаско" и сос "Уорчестър".
5
Миди Сен Жак в чили сос 5
В тенджера се кипват 250 мл вода, налива се зехтинът, поръсва се със сол и захар и се изсипва черният ориз. Сварява се, след това се отцежда от водата.
6
Миди Сен Жак в чили сос 6
Мидите се пекат на силно загрят грил тиган по 2-3 минути от всяка страна.
7
Миди Сен Жак в чили сос 7
В центъра на чинията за сервиране се поставя метален пръстен, пълни се с ориз, след което внимателно се изважда. Отстрани се нареждат миди, полива се със сладък чили сос и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: