Сух таратор с репички

Разхлаждащо предястие с цедено кисело мляко и репички, украсено с листа на репички с лимонов дресинг
Източник: Бон Апети
Дата: 28.03.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250-300 г цедено кисело мляко
50 г смлени бадеми
2 връзки репички
4 стръка копър
1 стрък пресен чесън
4 с. л. зехтин
1 с. л. ябълков оцет
1 ч. л. сол
3 с. л. зехтин
2 с. л. лимонов сок
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Сух таратор с репички
Листата на репичките се измиват, подсушават се и се поставят в купа. Репичките се нарязват на малки кубчета.
2
Сух таратор с репички 2
Нарязаните репички се смесват с цеденото мляко, подправят се с оцет и зехтин, посоляват се. Добавят се наситнените чесън и копър и се разбърква.
3
Сух таратор с репички 3
Продуктите за дресинга се разбиват и с него се поливат накъсаните листа от репичките.
4
Сух таратор с репички 4
Сервира се, като в центъра на чинията се поставя от сухия таратор (за да се оформи, може да се използва намазнен метален пръстен), около него се нареждат листа репички, поръсва се със смлени бадеми. Може да се декорира с цели репички.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


140 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: