Разядка от спанак

Спанак в комбинация със сирене "Крема" и пресен лук, гарниран с доматена салса с вкус на кориандър
Източник: Бон Апети
Дата: 21.03.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200-250 г спанак
3 стръка пресен лук
125 г сирене "Крема"
2 с. л. кисело мляко
1/2 ч. л. сол
2 домата
2 скилидки чесън
3 щипки сушен риган
2 с. л. зехтин
1/2 ч. л. смлян кориандър
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. захар
1/2 ч. л. сол
сок от 1/2 лимон
1/2 франзела
100-150 г кашкавал
3 скилидки чесън
2 с. л. маргарин
2 с. л. олио
1 ч. л. самардала
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Разядка от спанак
Спанакът се бланшира за 30 секунди във вряща подсолена вода, след което веднага се охлажда със студена вода. Отцежда се и се нарязва наситно.
2
Разядка от спанак 2
Лукът се нарязва наситно, смесва се със сиренето "Крема" и се намачква добре. Добавят се наситненият спанак и киселото мляко, разбърква се.
3
Разядка от спанак 3
Доматите се обелват, почистват се от семето и се нарязват на кубчета. Поставят се в купа и се подправят с риган, червен пипер и кориандър. Поливат се с лимонов сок и зехтин, поръсват се със сол и захар, добавят се наситнените скилидки чесън и се разбъркват.
4
Разядка от спанак 4
Чесънът се счуква със сол и олио, след което се прехвърля в купа. Добавят се маргаринът и настърганият кашкавал, подправя се със самардала и се разбърква. (Трябва да се получи пастет.)
5
Разядка от спанак 5
Франзелата се разрязва по дължина и половините се намазват с кашкаваления пастет. Поставят се в предварително загрята на 200-220 градуса на горно нагряване фурна и се пекат около 5-8 минути.
6
Разядка от спанак 6
От спаначената смес се оформят кенели и се поставят в порционна чиния. Сипва се малко от соса, поставят се няколко филии от подлучената франзела и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мария Големанова се регистрира в сайта.
annakamalieva се регистрира в сайта.
bibi се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: