Разядка от спанак

Дата: 21.03.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200-250 г спанак
1/2 ч. л. сол
сок от 1/2 лимон
1/2 франзела
100-150 г кашкавал
3 скилидки чесън
2 с. л. маргарин
2 с. л. олио
1 ч. л. самардала
1/2 ч. л. захар
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. смлян кориандър
3 стръка пресен лук
125 г сирене "Крема"
2 с. л. кисело мляко
1/2 ч. л. сол
2 домата
2 скилидки чесън
3 щипки сушен риган
2 с. л. зехтин
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Разядка от спанакСпанакът се бланшира за 30 секунди във вряща подсолена вода, след което веднага се охлажда със студена вода. Отцежда се и се нарязва наситно.
2
Разядка от спанак 2Лукът се нарязва наситно, смесва се със сиренето "Крема" и се намачква добре. Добавят се наситненият спанак и киселото мляко, разбърква се.
3
Разядка от спанак 3Доматите се обелват, почистват се от семето и се нарязват на кубчета. Поставят се в купа и се подправят с риган, червен пипер и кориандър. Поливат се с лимонов сок и зехтин, поръсват се със сол и захар, добавят се наситнените скилидки чесън и се разбъркват.
4
Разядка от спанак 4Чесънът се счуква със сол и олио, след което се прехвърля в купа. Добавят се маргаринът и настърганият кашкавал, подправя се със самардала и се разбърква. (Трябва да се получи пастет.)
5
Разядка от спанак 5Франзелата се разрязва по дължина и половините се намазват с кашкаваления пастет. Поставят се в предварително загрята на 200-220 градуса на горно нагряване фурна и се пекат около 5-8 минути.
6
Разядка от спанак 6От спаначената смес се оформят кенели и се поставят в порционна чиния. Сипва се малко от соса, поставят се няколко филии от подлучената франзела и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
Дарко публикува рецептата Домашна паста
Zornica Atanasova коментира рецептата Супа с нахут и чоризо
Silva Semova се регистрира в сайта.
Дарко публикува рецептата Тирамису
Ana Maria Petkova коментира рецептата Ягодово парфе
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта