Аспержи Ен кроте

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г аспержи
2 щипки индийско орехче
1/2 ч. л. червен пипер
2 ч. л. брашно
30 г краве масло
150-200 мл студено прясно мляко
олио за пържене
1/2 хляб
50 г бекон
150 г кашкавал
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Аспержи Ен кротеОколо 5 см от основата на аспержите се отрязва. Стъблата се обелват, измиват се и аспержите се завързват с конец, така че да стане вързоп. Слагат се в тенджера с кипнала подсолена вода, налива се 1 с. л. олио и се варят 5 минути.
2
Аспержи Ен кроте 2Маслото се разтопява в тенджера, поръсва се брашнотo и се запържва до златисто, като се бърка. Налива се прясното мляко и се оставя да кипне, като се разбърква периодично. Посолява се и се подправя с индийско орехче, черен и червен пипер.
3
Аспержи Ен кроте 3Хлябът се нарязва на дебели филии и част от средата им се издълбава с лъжица, така че да се получат "лодки". Основите на филиите се запържват в предварително загрятото олио, след което се нареждат в тава.
4
Аспержи Ен кроте 4Беконът се нарязва на тънки ивици и се поставя като канапе във филиите. Отгоре се нареждат аспержите, поливат се със соса и се поръсват с настърган кашкавал. (Може да се направи вегетариански специалитет без бекон.)
5
Аспержи Ен кроте 5Предястието се поставя в предварително загрята на 200-220 градуса фурна, на горно печене, за около 5-8 минути (докато кашкавалът се запече).
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

18.12.2019
Любима рецепта
1.
Изпрати
лично съобщение

12.11.2019
Невероятно вкусно!!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nathalie Marcenkova коментира рецептата Свински кебап
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта