Аспержи Ен кроте

Топло предястие с хрупкава хлебна основа, обогатено с бял сол
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г аспержи
2 щипки индийско орехче
1/2 ч. л. червен пипер
2 ч. л. брашно
30 г краве масло
150-200 мл студено прясно мляко
олио за пържене
1/2 хляб
50 г бекон
150 г кашкавал
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Аспержи Ен кроте
Около 5 см от основата на аспержите се отрязва. Стъблата се обелват, измиват се и аспержите се завързват с конец, така че да стане вързоп. Слагат се в тенджера с кипнала подсолена вода, налива се 1 с. л. олио и се варят 5 минути.
2
Аспержи Ен кроте 2
Маслото се разтопява в тенджера, поръсва се брашнотo и се запържва до златисто, като се бърка. Налива се прясното мляко и се оставя да кипне, като се разбърква периодично. Посолява се и се подправя с индийско орехче, черен и червен пипер.
3
Аспержи Ен кроте 3
Хлябът се нарязва на дебели филии и част от средата им се издълбава с лъжица, така че да се получат "лодки". Основите на филиите се запържват в предварително загрятото олио, след което се нареждат в тава.
4
Аспержи Ен кроте 4
Беконът се нарязва на тънки ивици и се поставя като канапе във филиите. Отгоре се нареждат аспержите, поливат се със соса и се поръсват с настърган кашкавал. (Може да се направи вегетариански специалитет без бекон.)
5
Аспержи Ен кроте 5
Предястието се поставя в предварително загрята на 200-220 градуса фурна, на горно печене, за около 5-8 минути (докато кашкавалът се запече).
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

18.12.2019
Любима рецепта
1.
Изпрати
лично съобщение

12.11.2019
Невероятно вкусно!!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


204 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: