Фетучини с пилешко и гъби

Източник: Бон Апети
Дата: 18.07.2001
Фетучини с пилешко и гъби
 
Необходими продукти:
1 пакет фетучини
1 пилешки гърди
1 глава лук
400 г гъби
1/2 ч. ч. бяло вино
1 скилидка чесън
200 г сметана
сирене “Пармезан”
2 с. л. зехтин
1 с. л. краве масло


Начин на приготвяне:
1
Фетучини с пилешко и гъби
Гърдите се нарязват на малки късчета и се мариноват за 10 минути с 2 с. л. вино и малко сол. Фетучините се сваряват според инструкциите на производителя.
2
Фетучини с пилешко и гъби 2
В зехтина и маслото се запържва за около минута нарязаният надребно лук. Поставя се счуканият чесън, разбърква се и се прибавят нарязаните на лентички гъби.
3
Фетучини с пилешко и гъби 3
Огънят се усилва и всичко се запържва при непрекъснато бъркане за около 5 минути. Налива се виното, съдът се захлупва и ястието се задушава, докато виното се изпари (около 5 минути).
4
Фетучини с пилешко и гъби 4
Подправя се със сол, прибавя се сметаната. Сварените фетучини се заливат със соса и се разбъркват. Ако е необходимо, се налива малко гореща вода.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2014
Рецептата е лесна за изпълнение,но е пропуснато да се каже какво става с пилешкото месо след мариноването му. Аз го прибавих заедно с гъбите и се получи. Пропуска в рецептата би объркал един начинаещ в кухнята,каквато съм и самата аз, въпреки че не е трудна.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: