Филе от риба перка с картофени люспи, поднесена с домати конкасе

Източник: Бон Апети
Дата: 16.02.2010
Филе от риба перка с картофени люспи, поднесена с домати конкасе
 
Необходими продукти:
600 г филе от риба Перка
олио за намазване
малко лимон
10 г подправки
20 г магданоз
120 г зехтин
20 г чесън
800 г домати
600 г картофи
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Филе от риба перка с картофени люспи, поднесена с домати конкасе
Рибените филета се оформят на порции във формата на сърце и се овкусяват с черен пипер и сол. Върху тях се поставят по няколко пресни листенца от мащерка и се изстисква малко лимон.
2
Филе от риба перка с картофени люспи, поднесена с домати конкасе 2
Картофите се нарязват на тънки шайби и с малка елипсовидна форма се изрязват люспи, които се нареждат върху рибата. Порциите се слагат в намазана с олио тавичка и се пекат около 15–20 минути на умерена фурна.
3
Филе от риба перка с картофени люспи, поднесена с домати конкасе 3
Доматите се обелват, нарязват се на малки кубчета и се запържват за 2 минути с целите скилидки чесън в малко зехтин. В средата на чиния за сервиране се поставя рибата, а отстрани – кубчетата домати.


Съвети:
• Някои наричат перката морски костур. Тя може да се замени с друга риба, например треска.
• Ако искате да приготвите ястието след няколко часа, може да полеете с разтопено масло оформените парчета риба с картофени люспи и по
този начин да предотвратите потъмняването на картофите.
• Подходяща напитка: розе


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liya се регистрира в сайта.
sisi_ml коментира рецептата Бърз тутманик без втасване
Йорданова се регистрира в сайта.
Константина Христова се регистрира в сайта.
Denitsa Petrova се регистрира в сайта.
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: