Фокача с черна киноа

Прекрасно допълнение към всяко ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 18.03.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
150 г черна киноа
200 мл хладка вода
1 с. л. зехтин
1 пакетче суха мая
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. захар

за гарниране:
100 мл зехтин „Екстра върджин“
100 г сушени домати
100 г маслини „Каламата“
1 връзка пресен лук



Начин на приготвяне:
1
Фокача с черна киноа
Киноата се измива и се сварява за около 20 минути, докато омекне, но без да се разкашква. Отцежда се, полива се с леденостудена вода и отново се отцежда добре.
Брашното се пресява, прави се кладенче, сипват се зехтинът и солта.
2
Фокача с черна киноа 2
Маята се разтваря в около 100 мл хладка вода, заедно със захарта, оставя се да шупне и след това се налива към брашното, заедно с останалата вода.
3
Фокача с черна киноа 3
Прибавя се и сварената киноа.
4
Фокача с черна киноа 4
Замесва се тесто и се оставя да втаса в купа, покрита с фолио за свежо съхранение – за около 1 час и 20 минути.
5
Фокача с черна киноа 5
Тестото се разпределя на тънък пласт в плитка тава, дъното на коята е намазана с част от зехтина “Екстра върджин”. Правят се дупки с пръсти, полива се с останалия зехтин и се оставя да почине 1 час.
6
Фокача с черна киноа 6
Върху тестото се подреждат нарязаните на ивички сушени домати и почистените от костилките маслини. Фокачата се пече в предварително загрята на 200 градуса с вентилатор фурна за около 20 минути.
7
Фокача с черна киноа 7
Гарнира се с нарязания наситно пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

13.09.2022
вкусно е, бих овкусила следващия път киноата със сол и още нещо:)
6.
Изпрати
лично съобщение

13.04.2020
Аз имах останала малко черна киноа и затова я направих 50/50 с червена киноа. Стана много вкусна!
5.
Изпрати
лично съобщение

20.03.2014
Страхотна фокача с много аромат на маслини!Пак ще я направя :-)
4.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2014
Записах рецептата и ще се пробва още тази вечер.
3.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2014
Тази фокача още утре ще се изпробва. Изглежда чудесно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: