Фокача с кисело зеле и бекон

Резултатът е невероятно вкусен и задължително трябва да го опитате
Източник: Бон Апети
Дата: 26.12.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
500 г брашно
1 пакетче суха мая
1/2 ч. л. захар
1 ч. л. сол
2 с. л. червен пипер
2 с. л. зехтин

за поръсване:
500 г кисело зеле
2 стръка праз
8 с. л. зехтин
1 ч. л. ким
100 г пушен бекон на ленти


Начин на приготвяне:
1
Фокача с кисело зеле и бекон
Маята за тестото се разтваря в 50 мл топла вода заедно със захарта и щипка брашно. Смесват се брашното, шупналата мая, солта, червеният пипер и зехтинът. Посолява се и се наливат 250 мл вода.
2
Фокача с кисело зеле и бекон 2
Замесва се меко тесто, което се оставя в купа да втаса за около 1 час.
3
Фокача с кисело зеле и бекон 3
Киселото зеле и празът се нарязват наситно. Запържват се в 4 с. л. от зехтина, докато се изпари водата. Когато станат готови, се подправят с ким и се охлаждат.

4
Фокача с кисело зеле и бекон 4
Тестото се прехвърля в намазнена със зехтин тава, тестото се разстила с намазнени ръце, така че да се изтъни. Полива се с останалия зехтин и се остава да почине около 40 минути.
5
Фокача с кисело зеле и бекон 5
След това върху него се поръсва зелето, ако има нужда се полива с още малко зехтин.
6
Фокача с кисело зеле и бекон 6
Пече се в предварително загрята на 220 градуса фурна с вентилатор за около 25 минути. 10 минути преди да стане готова, се добавя наситненият бекон.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2014
много хубава рецепта..аз пропуснах бекона, но топла и студена тази фокача е превъзходна. Благодаря!
2.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2014
Стана много хрупкава фокача.Аз добавих към бекона и домашен суджук нарязан на дребно и стана още по-ароматна. Страхона рецепта!
1.
Изпрати
лично съобщение

07.01.2014
Приготвих я, резултата е страхотен :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


199 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: