Пелмени с гъби и кисело зеле

Тестеното джобче крие ароматна плънка, която ще зарадва всички постещи
Източник: Бон Апети
Дата: 13.12.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
320 г брашно
125 мл гореща вода
1/2 ч.л. сол
брашно за разточване

за плънката:
250 г гъби „Кладница“
500 г кисело зеле
2 картофа
1 ½ ч. л. кимион
6 с. л. олио

за соса:
800 г червен лук
2 с. л. олио
1 стрък мащерка
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Пелмени с гъби и кисело зеле
За тестото в купа се смесват брашното, сипва се водата, посолява се и се замесва меко тесто, което поставя се в купата и се покрива с пластик фолио. Оставя се да почине 30 минути. Лукът за соса се почиства и се реже на ивички. Запържва се в загрятото олио.
2
Пелмени с гъби и кисело зеле 2
Прибавя се клонката мащерка, посолява се и се пържи на слаб огън, докато започне да се карамелизира. Наливат се 200 мл вода, оставя се още 5 минути на котлона и сосът е готов.
3
Пелмени с гъби и кисело зеле 3
Картофите се обелват, нарязват на едри кубчета и се поставят в касерола. Заливат се с вода и се варят до готовност.
4
Пелмени с гъби и кисело зеле 4
Зелето се реже натънко, а гъбите се накъсват.
5
Пелмени с гъби и кисело зеле 5
В олиото на висока температура в съд с дебело дъно се пържи зелето, докато стане леко карамелено. Прибавят се гъбите и се пържат, докато омекнат.
6
Пелмени с гъби и кисело зеле 6
Подправя се с кимион и се слагат отцедените картофи. Намачкват се, плънката се разбърква и се охлажда.
7
Пелмени с гъби и кисело зеле 7
Тестото се разточва на тънък лист върху набрашнен плот. С ринг или чаша се изрязват кръгове. Във всеки кръг се поставя по малко от плънката, краищата се намазват с вода.
8
Пелмени с гъби и кисело зеле 8
Оформят се пелмени, като кръга се прегъва на две и краищата се притискат леко.
9
Пелмени с гъби и кисело зеле 9
В дълбока тенджера се кипва голямо количество подсолена вода. Пелмените се потапят във водата и щом изплуват на повърхността, са готови.
10
Пелмени с гъби и кисело зеле 10
Поднасят се със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2013
направетего
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: