Гевреци с мак и чубрица

Кой би отказал топъл геврек за закуска?
Източник: Бон Апети
Дата: 20.12.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
450 г брашно
1 пакетче суха мая
1 с. л. суха чубрица
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
мак за поръсване
олио за намазване



Начин на приготвяне:
1
Гевреци с мак и чубрица
Маята се смесва със захарта, наливат се 50 мл топла вода, поръсва се с брашно и се оставя да шупне.
2
Гевреци с мак и чубрица 2
В купа се смесват брашното, солта и чубрицата, прави се кладенче и се наливат 150 мл топла вода. Слага се и втасалата мая.
3
Гевреци с мак и чубрица 3
Замесва се меко тесто, оставя се в купа поръсена с брашно да втаса.
4
Гевреци с мак и чубрица 4
Тестото се разделя на 8 равни части, от които се оформят гевреци. Поставят се върху пергаментова хартия и се оставят така за около 20 минути.
5
Гевреци с мак и чубрица 5
През това време в дълбока тенждера се загрява голямо количество вода. Гевреците се потапят във врящата вода за около 1-2 минути от всяка страна, след това се отцеждат и слагат върху пергаментова хартия.

6
Гевреци с мак и чубрица 6
Намазват се с олио и се поръсват с мак. Пекат се в предварително загрята на 190 градуса с вентилатор за около 25 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

15.06.2015
Чудесна рецепта,но си спестих чубрицата.
7.
Изпрати
лично съобщение

21.05.2015
Станаха много вкусни!
6.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2014
ихаааа,още утре за закуска
5.
Изпрати
лично съобщение

06.09.2014
Получиха се много вкусни и красиви 8 гевречета! :) Рецептата е много точна и лесна за следване. А след първото, ти се иска веднага да си вземеш още едно :)
4.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2014
уникални:) децата ми ги хапват с удоволствие:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


180 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: