Френски лимонови сладки

Сладка и бърза рецепта
Източник: Зелен
ТИТЛА: Чирак
Дата: 01.01.2018
Френски лимонови сладки
 
Необходими продукти:
за сладките:
250 г брашно
120 г пудра захар
120 г краве масло
10 г сода за хляб
5 г сол
1 лимон
1 есенция ванилия
1 яйце

за глазурата:
120 г пудра захар
1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Кората на лимона за сладките се настъргва и се смесва с брашното, солта и содата. Маслото (със стайна температура) и пудрата захар се разбиват в отделен съд, с миксер, до хомогенна смес. Добавят се ванилията, яйцето и сокът от лимона. Бърка се около 5 минути с миксер и се сипва брашното. Получава се пухкаво и леко лепкаво тесто.
2
От тестото, с малка лъжичка, се оформят малки топчета и се слагат върху хартия за печене. Пекат се 15 минути на средната скара в предварително загрята на 180 градуса фурна (без вентилатор).


3
Захарта за глазурата се сипва в плитка купа. Добавят се настърганата кора на лимона и сокът му. Трябва да се получи гъста и леко течна смес.
4
Всяка една от добре охладените сладки се потапя в сместа. След време, сместа се втвърдява и образува хубав глазиращ слой.

Съвет:
При равномерно разпределяне на сместа се получават 2 тави със сладки.

Идеи за професионалисти:
Слепете сладките две по две с крем, приготвен от 100 г пудра захар, 100 г крем сирене (или сирене „Маскарпоне“), 50 г течен шоколад, крем ликьор или ром.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


151 ДУШИ ОНЛАЙН
Dragneva се регистрира в сайта.
Карамел коментира рецептата Фокача „Градина“
Бон Апети коментира рецептата Постни копривени ньоки
Бон Апети коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Бон Апети коментира рецептата Морковена супа
kiwi коментира рецептата Зелени кюфтета на фурна
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: