Фритата „Гръцка салата”

Тръгваме от гръцката салата, но я превръщаме в италианския омлет фритата
Източник: Бон Апети
Дата: 08.01.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
12 яйца
80 г сушени домати (от сухите)
80 г маслини „Каламата“
2 глави червен лук
300 г сирене „Фета“
60 г краве масло
50 мл прясно мляко
1 ч. л. сух риган
1 зелена чушка
1 краставица за гарниране
зехтин „Екстра върджин“ за гарниране
сол и пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Фритата „Гръцка салата”
Доматите се заливат с вряла вода, докато омекнат. От маслините се отстраняват костилките.
2
Фритата „Гръцка салата” 2
Лукът и чушката се нарязват на шайби и се запържват в маслото. Прибавят се доматите, нарязани на четири, и се посолява.
3
Фритата „Гръцка салата” 3
Яйцата се разбиват, смесват се с млякото, сол и черен пипер и сместа се сипва при зеленчуците.
4
Фритата „Гръцка салата” 4
Прибавят се 250 г натрошено сирене и маслините. Поръсва се с риган.
5
Фритата „Гръцка салата” 5
Фритатата се пече в загрята на 220 градуса за 15 минути. Поръсва се с останалото натрошено сирене.

6
Фритата „Гръцка салата” 6
Гарнира се с оформена с белачка краставица и зехтин „Екстра върджин“.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: