Фритата с пресни картофи, биволска „Моцарела” и „Пармезан”

Източник: Бон Апети
Дата: 01.06.2010
Фритата с пресни картофи, биволска „Моцарела” и „Пармезан”
 
Необходими продукти:
100 г пресни картофи
зехтин за намазване
сол и черен пипер на вкус
20 г рукола
2–3 листа радичо
2 стръка магданоз
1 зелена чушка
2 стръка пресен лук
20 г краве масло
30 г маслини (без костилки)
1 домат (100 г)
4 яйца
50 г „Пармезан”
50 г биволска „Моцарела”
брашно за формите


Начин на приготвяне:
1
Измитите картофи се сваряват в подсолена вода, обелват се и се намачкват с вилица.
2
Към тях се прибавят яйцата, ситно нарязаните месеста част от домата, маслини, пресен лук, зелена чушка, магданоз, „Моцарела” и настърганият „Пармезан”. Овкусяват със сол и пипер и се разбъркват добре.
3
В предварително намазнени и набрашнени форми за печене се разпределя сместа и ястието се пече 10–15 минути в загрята на 180 градуса фурна.
4
Украсява с листата радичо и руколата и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: