Тигрови скариди с чесън, сметанов сос и копър

Дата: 03.06.2010
Източник: Бон Апети
Тигрови скариди с чесън, сметанов сос и копър
 
Необходими продукти:
8 скариди (почистени)
200 мл готварска сметана
2 скилидки чесън
5 стръка копър
50 мл бяло вино
сокът от 1/2 лимон
1 франзела
1 с. л. зехтин за пържене
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Ако скаридите са замразени, се размразяват в студена вода. Отцеждат се добре.
2
В горещия зехтин се запържва обеленият и нарязан наедро чесън. За по няколко секунди се запържват (зачервяват) филийките франзела и се оставят на топло. Може и леко да се препекат на фурна.
3
В същия зехтин и при разбъркване се запържват леко скаридите. Добавя се виното – необходими са около 3 минути, докато се зачервят и добият кулинарна готовност.
4
В същия тиган се сипват сметаната, нарязаните наситно 4 стръка копър и сокът от лимона. Посолява се и се бърка не повече от 1 минута.
5
При сервиране скаридите се поднасят върху соса, украсени с накъсания наедро останал копър, а отстрани се подреждат филийките франзела.

 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
Антоанета Ватова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта