Фусили с чушки и кренвирши

Източник: Бон Апети
Дата: 22.01.2004
Фусили с чушки и кренвирши
 
Необходими продукти:
1 пакет фусили (300–400 г макарони)
200–250 г извара
200 г заквасена сметана
100 г кашкавал
2 кренвирша
5–6 печени червени чушки
3 филии стар хляб
1/2 буркан стерилизирани домати
1 глава лук
3-4 с. л. олио
1 ч. л. босилек
1/2 ч. л. мащерка
зехтин за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Фусили с чушки и кренвирши
Фусилите се сваряват в кипнала подсолена вода за около 5 минути и се изцеждат.
2
Фусили с чушки и кренвирши 2
Лукът се реже надребно, запържва се в сгорещеното олио, прибавят се нарязаните на ивички чушки и се разбърква. Сипват се пасираните домати и се оставя да поври около 5–6 минути. Овкусява се с подправките, разбърква се и се оттегля от котлона.
3
Фусили с чушки и кренвирши 3
Сметаната и изварата се размесват, докато се получи еднородна смес. Постепенно към тях се прибавя приготвената лучена запръжка и се разбърква добре. Добавят се нарязаните на колеца кренвирши и сварените и изцедени фусили и се разбърква.
4
Фусили с чушки и кренвирши 4
Хлябът се натрошава наситно, поръсва се с настъргания кашкавал и зехтина и се разбърква.
5
Фусили с чушки и кренвирши 5
Макароните със сметановата смес се пресипват в намаслена тавичка и се поръсват с овкусените трохи хляб. Пече се в предварително загрята фурна до зачервяване при температура 220 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: