Гъбен бульон

Богат аромат и наситен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 19.03.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 с. л. зехтин
500 г печурки
1 глава лук
2 моркова
1 стрък селъри
4 скилидки чесън
1 стрък мащерка
1 дафинов лист
100 мл вино „Марсала“
1/4 ч. л. черен пипер на зърна


Начин на приготвяне:
1
Гъбен бульон
Селърито, печурките, лукът, чесънът и морковите се нарязват наситно и се запържват в сгорещения зехтин, докато омекнат.
2
Гъбен бульон 2
Сипва се марсалата.
3
Гъбен бульон 3
Добавят се мащерката, дафиновият лист и черният пипер.
4
Гъбен бульон 4
Наливат се около 2 л вода и се вари 2 часа на слаб огън.
5
Гъбен бульон 5
Готовият бульон се прецежда, като зеленчуците хубаво се притискат.



Съвет:
Ако за ястието не ви е необходимо цялото количество бульон, налейте във формички и замразете във фризер.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2022
Много ароматен, замразих половината
1.
Изпрати
лично съобщение

15.07.2014
невероятна и без пипера :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


130 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: