Пилешки бульон

Класически, обичан от малки и големи
Източник: Бон Апети
Дата: 20.03.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле (или 1 кг пилешки фенери)
2 моркова
100 г глава целина
1 стрък праз лук
80 г корен джинджифил
4 скилидки чесън


Начин на приготвяне:
1
Пилешки бульон
Морковите, празът, целината, чесънът и джинджифилът се обелват и се нарязват наедро, след което чесънът и джинджифилът леко се смачкват.
2
Пилешки бульон 2
Слагат се в дълбока тенджера, заедно с пилето, налива се студена вода, колкото да покрие хубаво продуктите и се готви на слаб огън около 2 часа, като се отпенва.
3
Пилешки бульон 3
След това пилето се заделя за приготвянето на друго ястие (например Пилешки крокети с коричка от фъстъци), а бульонът се прецежда през марля.


Съвет:
Бульонът може да се налее в пластмасови чаши и да се замрази във фризер.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2015
Ани това за кубчетата е гениално.Колко кубчета слагаш на дадено ястие?
5.
Изпрати
лично съобщение

22.12.2014
Супер си стана, ама и пилето беше хубаво :) Предстои една \"Пилешка супа за душата\" :) . Много съм доволна, че ще има с какво да си готвя и в последствие (ще си замразя остатъка) Даже ще ви споделя малката си хитринка за фризера. Сипвам бъльона в найлонови пликчета за лед и при нужда, късам и размразявам само колкото са ми необходими :) . Бон Апети !!!
4.
Изпрати
лично съобщение

20.03.2014
Отлична напитка за студеното време!
3.
Изпрати
лично съобщение

22.02.2015
страхотно,още утре ще си направя да си имам вкъщи.Благодаря :)
2.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2015
Да, това е бульонът, който ние използваме, като в някои случаи е без джинджифил.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Силвия се регистрира в сайта.
Emi Slavova се регистрира в сайта.
Liya се регистрира в сайта.
sisi_ml коментира рецептата Бърз тутманик без втасване
Йорданова се регистрира в сайта.
Константина Христова се регистрира в сайта.
Denitsa Petrova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: