Гъбен бульон
Лора и Стоян
1 пиле (или 1 кг пилешки фенери) 2 моркова 100 г глава целина 1 стрък праз лук 80 г корен джинджифил 4 скилидки чесън |
1 | ![]() | Морковите, празът, целината, чесънът и джинджифилът се обелват и се нарязват наедро, след което чесънът и джинджифилът леко се смачкват. |
2 | ![]() | Слагат се в дълбока тенджера, заедно с пилето, налива се студена вода, колкото да покрие хубаво продуктите и се готви на слаб огън около 2 часа, като се отпенва. |
3 | ![]() | След това пилето се заделя за приготвянето на друго ястие (например Пилешки крокети с коричка от фъстъци), а бульонът се прецежда през марля.
Съвет: Бульонът може да се налее в пластмасови чаши и да се замрази във фризер. |
6. |
Изпрати
лично съобщение |
25.02.2015 Ани това за кубчетата е гениално.Колко кубчета слагаш на дадено ястие?
|
5. |
Изпрати
лично съобщение |
22.12.2014 Супер си стана, ама и пилето беше хубаво :) Предстои една \"Пилешка супа за душата\" :) .
Много съм доволна, че ще има с какво да си готвя и в последствие (ще си замразя остатъка) Даже ще ви споделя малката си хитринка за фризера. Сипвам бъльона в найлонови пликчета за лед и при нужда, късам и размразявам само колкото са ми необходими :) .
Бон Апети !!!
|
4. |
Изпрати
лично съобщение |
20.03.2014 Отлична напитка за студеното време!
|
3. |
Изпрати
лично съобщение |
22.02.2015 страхотно,още утре ще си направя да си имам вкъщи.Благодаря :)
|
2. |
Изпрати
лично съобщение |
20.02.2015 Да, това е бульонът, който ние използваме, като в някои случаи е без джинджифил.
|
В навечерието сме на най-чаканите, най-магичните и най-вълнуващи празници в годината - Бъдни вечер, Коледа...
Дори и най-изобретателните кулинари понякога имат нужда от идеи за бърза семейна вечеря или пък...
Зашеметяващи са сергиите по пазарите през есента! Претрупани от свежи сезонни плодове и зеленчуци, те...
Първите пожълтели листа вече са факт. Все още е слънчево, но всички добре знаем, че...
Всеки има различна причина да обича лятото повече от другите сезони - морето, ваканцията, планината,...