Гъбена чорба със сушени шипки

Приготвя се лесно и с малко продукти, и е приятно пикантна
Източник: Бон Апети
Дата: 19.01.2013
Гъбена чорба със сушени шипки
 
Необходими продукти:
30 г микс сушени гъби
50 г ориз
1 глава лук
20 сушени шипки
2 сухи червени люти чушки
4–5 стръка магданоз
4–5 стръка копър
морска сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Гъбена чорба със сушени шипки

В тенджера се кипва около 1,5 л вода с малко морска сол. Гъбите се измиват добре в гореща вода. Пускат се в тенджерата с врящата подсолена вода. Прибавят се наситненият лук, шипките и чушките.

 


2
Гъбена чорба със сушени шипки 2

След 30 минути се слага добре измитият ориз. Когато се свари, съдът се сваля от огъня.

 


3
Гъбена чорба със сушени шипки 3

Овкусява се с наситенените копър и магданоз. Ако е необходимо, се добавя сол и се поръсва черен пипер. Поднася се топла.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: