Гъбена крем супа с картофи

Вкусна и ароматна супа
Източник: Слав
ТИТЛА: Чирак
Дата: 15.08.2017
Гъбена крем супа с картофи
Гъбена крем супа с картофи
Гъбена крем супа с картофи
Гъбена крем супа с картофи
Гъбена крем супа с картофи
 
Необходими продукти:
500 г печурки
4-5 средноголеми картофа
2 средноголеми моркова
1 глава лук
250 мл животинска сметана
50 г краве масло
2 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофите, лука, морковите и гъбите се почистват и нарязват наедро. Заливат се с 2 литра студена вода и се варят докато омекнат. След това половината от течността се изсипва, а останалия бульон и зеленчуците се пасират до получаването на гладка смес.
2
Брашното се запържва в маслото, като непрекъснато се бърка. Добавя се сметаната, разбърква се и се вари около 1 минута. Накрая сметаната се добавя към пасираните зеленчуци, разбърква се и супата се овкусява със сол и черен пипер на вкус.
3
По желание може да поднесете супата с крутони.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.11.2021
Чудесен вкус, аз не сложих брашно и стана много лека . Сервирах с грилован бекон. Направо си обливаха чиниите у дома.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: