Гъби с грах на тиган

Ароматно постно ястие, овкусено с екзотичен микс от подправки
Източник: Бон Апети
Дата: 30.03.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г печурки
150 г замразен грах
1 малка глава лук
2 с. л. олио
1 ч. л. кимион на зърна
1/2 ч. л. кориандър
1 щипка кайенски пипер
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Гъби с грах на тиган
Кимионът се запържва в сгорещеното олио.Добавя се наситненият лук.
2
Гъби с грах на тиган 2
След като и лукът се запържи, се сипват обелените и нарязани натънко гъби. Запържват се до златисто.
3
Гъби с грах на тиган 3
Сипва се грахът и се подправя с кориандъра, кайенския пипер, сол и черен пипер на вкус. Похлупва се и се готви 4–5 минути.
4
Гъби с грах на тиган 4
Сервира се.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

11.03.2021
Идеална гарнитура към свинско месо.
6.
Изпрати
лично съобщение

15.04.2020
Добавим малко бяло вино при готвенето за повече аромат.
5.
Изпрати
лично съобщение

09.12.2017
Много вкусно, обожаваме кимиона!
4.
Изпрати
лично съобщение

31.01.2017
Наистина страхотен вкус :)
3.
Изпрати
лично съобщение

28.06.2016
Не очаквах, че кимионът ще си подхожда толкова с грах. Много ми допадна.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: