Галет с чушки

Дата: 09.10.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
200 г брашно
100 г краве масло (студено)
50 г заквасена сметана
40 мл студена вода
1/4 ч. л. сол
1/2 ч. л. сух кориандър
брашно за поръсване
за плънката:
4 червени чушки
3 глави червен лук
4 стръка мащерка
1 ч. л. кимион
50 мл зехтин
1/4 връзка магданоз
60 г заквасена сметана
5 яйца
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Галет с чушкиБрашното се смесва с кориандъра, солта и маслото и се стрива с ръце. Добавят се сметаната и водата, замесва се тесто и се оставя в хладилник за 30 минути.
2
Галет с чушки 2Чушките се почистват от семките и се нарязват на жулиен.
3
Галет с чушки 3Лукът се реже на полумесеци. Сипват се в тава, овкусяват се с кимиона, мащерката, сол и черен пипер и се заливат със зехтина.
4
Галет с чушки 4Пекат се 20 минути на 190 градуса. Към изпечените зеленчуци се добавя накълцаният магданоз.
5
Галет с чушки 5Тестото се разделя на 4 топки.
6
Галет с чушки 6Разточват се на кръгове върху набрашнен плот.
7
Галет с чушки 7В средата на всеки кръг се слага от разбитата с 1 яйце сметана.
8
Галет с чушки 8Отгоре се разпределят охладените зеленчуци.
9
Галет с чушки 9Краищата на тестото се прегъват навътре.
10
Галет с чушки 10Пекат се 15 минути в загрята на 200 градуса фурна.
11
Галет с чушки 11След това върху всеки галет се чуква по 1 яйце и се допичат за още 6 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

30.03.2016
Страхотна рецепта - щом неядящите лук у нас я харесаха ... Малко я промених: вместо масло в тестото използвах олио, а в сметаната разтворих щипка сода за хляб. Под плънката отдолу натроших съвсем малко сиренце. На края върху яйцето настъргах малко кашкавал. Получи се много вкусно.
2.
Изпрати
лично съобщение

22.07.2015
Приготвих ги наскоро за вечеря и семейството ми ги хареса . Много приятен , леееко сладък вкус се получи ,може би от лука .Със сигурност отново ще се появят на трапезата ни ! :)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.10.2014
Много вкусно ястие.Ще приготвям често.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Iveta Tsaneva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Доматена супа с карфиол
Miroslava Koleva се регистрира в сайта.
Rymi Kaneva коментира рецептата Персийски омлет с броколи
Rymi Kaneva коментира рецептата Персийски омлет с броколи
nellyan коментира рецептата Запеканка с тиквички
GalYol коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Веселин Стоев публикува рецептата Ябълкови бисквити
Ivelina Petrova коментира рецептата Пармиджана ди меландзане
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта