Галет с чушки

Леко вегетарианско ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 09.10.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
200 г брашно
100 г краве масло (студено)
50 г заквасена сметана
40 мл студена вода
1/4 ч. л. сол
1/2 ч. л. сух кориандър
брашно за поръсване

за плънката:
4 червени чушки
3 глави червен лук
4 стръка мащерка
1 ч. л. кимион
50 мл зехтин
1/4 връзка магданоз
60 г заквасена сметана
5 яйца
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Галет с чушки
Брашното се смесва с кориандъра, солта и маслото и се стрива с ръце. Добавят се сметаната и водата, замесва се тесто и се оставя в хладилник за 30 минути.
2
Галет с чушки 2
Чушките се почистват от семките и се нарязват на жулиен.
3
Галет с чушки 3
Лукът се реже на полумесеци. Сипват се в тава, овкусяват се с кимиона, мащерката, сол и черен пипер и се заливат със зехтина.
4
Галет с чушки 4
Пекат се 20 минути на 190 градуса. Към изпечените зеленчуци се добавя накълцаният магданоз.
5
Галет с чушки 5
Тестото се разделя на 4 топки.
6
Галет с чушки 6
Разточват се на кръгове върху набрашнен плот.
7
Галет с чушки 7
В средата на всеки кръг се слага от разбитата с 1 яйце сметана.
8
Галет с чушки 8
Отгоре се разпределят охладените зеленчуци.
9
Галет с чушки 9
Краищата на тестото се прегъват навътре.
10
Галет с чушки 10
Пекат се 15 минути в загрята на 200 градуса фурна.
11
Галет с чушки 11
След това върху всеки галет се чуква по 1 яйце и се допичат за още 6 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

14.10.2020
Лесно и вкусно!
3.
Изпрати
лично съобщение

30.03.2016
Страхотна рецепта - щом неядящите лук у нас я харесаха ... Малко я промених: вместо масло в тестото използвах олио, а в сметаната разтворих щипка сода за хляб. Под плънката отдолу натроших съвсем малко сиренце. На края върху яйцето настъргах малко кашкавал. Получи се много вкусно.
2.
Изпрати
лично съобщение

22.07.2015
Приготвих ги наскоро за вечеря и семейството ми ги хареса . Много приятен , леееко сладък вкус се получи ,може би от лука .Със сигурност отново ще се появят на трапезата ни ! :)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.10.2014
Много вкусно ястие.Ще приготвям често.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: