Лесни тиквени курабийки

Те са симпатични и хрупкави и се топят в устата
Източник: Бон Апети
Дата: 10.10.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г тиква
500 г брашно
100 г студено краве масло
140 г захар (+ за поръсване)
100 г кисело мляко
60 г тъмни стафиди
1 яйце (размер L)
2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. канела
1 пакетче бурбонска ванилова захар
1 щипка сол



Начин на приготвяне:
1
Лесни тиквени курабийки
Тиквата се почиства.
2
Лесни тиквени курабийки 2
Нарязва се на малки кубчета.
3
Лесни тиквени курабийки 3
Сварява се, докато омекне.
4
Лесни тиквени курабийки 4
Охлажда се.
5
Лесни тиквени курабийки 5
Пюрира се.
6
Лесни тиквени курабийки 6
В купа се сипват брашното, ваниловата захар, захарта, стафидите, солта, канелата и маслото.
7
Лесни тиквени курабийки 7
Разбърква се, докато се образуват трохи.
8
Лесни тиквени курабийки 8
Тиквеното пюре се смесва с киселото мляко и яйцето, добавя се маслената смес и ако има нужда се слага още брашно.
9
Лесни тиквени курабийки 9
Сипва се бакпулверът и се разбърква добре, докато се получи гъсто лепкаво тесто.
10
Лесни тиквени курабийки 10
От тестото с помощта на две лъжици се оформят курабийки и се подреждат в тава върху силиконов килим, на разстояние една от друга.
11
Лесни тиквени курабийки 11
Поръсват се с кристална захар и се пекат около 15 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (15)
15.
Изпрати
лично съобщение

19.05.2020
Вкусни
14.
Изпрати
лично съобщение

24.12.2019
Втори по-успешен опит
13.
Изпрати
лично съобщение

09.12.2017
Наистина много симпатични курабийки. Според мен, времето за печене беше малко, останаха недопечени, затова го увеличих с още 10 минути. Накрая всичко си дойде на място и курабийките бяха оценени по достойнство. )))
12.
Изпрати
лично съобщение

26.11.2017
Получиха се чудесни! И на вид и на вкус!
11.
Изпрати
лично съобщение

10.01.2016
Моите станаха доста по -различни на външен вид. Иначе са много вкусни .
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


185 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: