Чеснови хлебчета с патладжани

Златисти и неустоимо апетитни
Източник: Бон Апети
Дата: 24.09.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
300 мл прясно мляко
1/3 кубче жива мая
4 с. л. зехтин „Екстра върджин”
1/2 ч. л. захар
1 ч. л. сол
1 патладжан
6 скилидки чесън
4 стръка магданоз
6 с. л. зехтин „Екстра върджин“
6 с. л. зехтин „Екстра върджин“
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Чеснови хлебчета с патладжани
Патладжанът се реже на 8 шайби, които се намазват с 2 с. л. от зехтина и се пекат около 30 минути на 180 градуса.
2
Чеснови хлебчета с патладжани 2
Брашното се смесва със солта и се пресява. Маята се разтваря в малко от затопленото мляко заедно със захарта и се оставя да шупне.
3
Чеснови хлебчета с патладжани 3
Останалият зехтин, маята и останалото прясно мляко се сипват към брашното, замесва се меко тесто и се оставя да втаса.
4
Чеснови хлебчета с патладжани 4
От тестото се оформят 8 еднакви по големина топки, сплескват се леко и се подреждат в тава с незалепващо покритие или покрита с хартия за печене. Върху всяка питка се поставя по една шайба патладжан и леко се притискат. Покриват се с кърпа и се оставят да втасат за 30 минути.
5
Чеснови хлебчета с патладжани 5
Чесънът се наситнява и се смесва със скълцания магданоза, зехтина и сол на вкус. Сместа се разпределя върху питките.
6
Чеснови хлебчета с патладжани 6
Пекат се 15 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

22.10.2020
Много вкусни , ароматни и противогрипни хлебчета :)
2.
Изпрати
лично съобщение

23.08.2015
:)
1.
Изпрати
лично съобщение

24.09.2014
страхотни
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: