Глазиран ябълково-морковен кейк

Дата: 24.02.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
130 г брашно
100 г кафява захар
100 г захар
300 г моркови
150 мл олио
2 яйца
1 ябълка
1 ч. л. канела
1 ч. л. сода
1 щипка сол
за глазурата:
200 г крем сирене
100 г краве масло (със стайна температура)
10 г бурбонска ванилова захар
4 с. л. пудра захар
1 с. л. сок от лимон
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Глазиран ябълково-морковен кейкБрашното се разбърква с канелата, содата и солта.
2
Глазиран ябълково-морковен кейк 2В отделен съд се разбиват яйцата с олиото и двата вида захар. Течните съставки се сипват при сухите и се разбърква, докато се получи хомогенна смес.
3
Глазиран ябълково-морковен кейк 3Морковите и ябълката се обелват и се настъргват. Разбъркват се с тестото.
4
Глазиран ябълково-морковен кейк 4Сместа се изсипва в тава, чието дъно е покрито с хартия за печене, намазана с олио. Кексът се пече 45 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.
5
Глазиран ябълково-морковен кейк 5Крем сиренето се разбива с маслото. Добавя се лимоновият сок. Сипват се ваниловата захар и пудрата захар, и се разбива.
6
Глазиран ябълково-морковен кейк 6Изпеченият и охладен кекс се намазва с получената глазура.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

28.06.2020
Много сочен кейк. Аз лично го сглобих като торта.
5.
Изпрати
лично съобщение

29.11.2018
Ето го.
4.
Изпрати
лично съобщение

29.11.2018
Кейка стана превъзходен, но глазурата не ни допадна. Мисля следващия път да го наръся само с пудра захар.
3.
Изпрати
лично съобщение

07.12.2016
страхотен десерт
2.
Изпрати
лично съобщение

08.10.2016
мисля, че в рецептата брашното е малко, направих сладкиша с 200 гр брашно, печене при 180 градуса
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Eleonora Savova се регистрира в сайта.
Detelina Hristova се регистрира в сайта.
Cuft коментира рецептата Оризови спагети със зеленчуци
Emil Georgiev се регистрира в сайта.
Галина Ангелова се регистрира в сайта.
Cuft се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Фокача с розмарин и маслини
milenka коментира рецептата Фокача с гъби и рукола
Величка Семова публикува рецептата Зелен боб в гювеч
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта