Глазиран ябълково-морковен кейк

Лесен и вкусен домашен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 17.11.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
130 г брашно
100 г кафява захар
100 г захар
300 г моркови
150 мл олио
2 яйца
1 ябълка
1 ч. л. канела
1 ч. л. сода
1 щипка сол

за глазурата:
200 г крем сирене
100 г краве масло (със стайна температура)
10 г бурбонска ванилова захар
4 с. л. пудра захар
1 с. л. сок от лимон

Бон Апети препоръчва:


Начин на приготвяне:
1
Глазиран ябълково-морковен кейк
Брашното се разбърква с канелата, содата и солта.
2
Глазиран ябълково-морковен кейк 2
В отделен съд се разбиват яйцата с олиото и двата вида захар. Течните съставки се сипват при сухите и се разбърква, докато се получи хомогенна смес.
3
Глазиран ябълково-морковен кейк 3
Морковите и ябълката се обелват и се настъргват. Разбъркват се с тестото.
4
Глазиран ябълково-морковен кейк 4
Сместа се изсипва в тава, чието дъно е покрито с хартия за печене, намазана с олио. Кексът се пече 45 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.
5
Глазиран ябълково-морковен кейк 5
Крем сиренето се разбива с маслото. Добавя се лимоновият сок. Сипват се ваниловата захар и пудрата захар, и се разбива.
6
Глазиран ябълково-морковен кейк 6
Изпеченият и охладен кекс се намазва с получената глазура.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

17.11.2022
Аз добавих и малко орехи и стафиди, киснати в ром - стана чудесно. Към крема сложих кора и 1-2 с.л. сок от портокал, вместо лимон, получи се много ароматен. Благодаря за рецептата.
9.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2022
Супер изглежда, ще си го направя в най-скоро време!
8.
Изпрати
лично съобщение

25.03.2021
Стана супер вкусен! В глазура та сложих половин лимон/ 3 с. л. / и се получи много свежо
7.
Изпрати
лично съобщение

09.10.2020
Получи се изключително приятно и вкусно. Гостите останаха очаровани .
6.
Изпрати
лично съобщение

28.06.2020
Много сочен кейк. Аз лично го сглобих като торта.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: