Обърнат кейк с круши и джинджифил

Изкусителен домашен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 11.09.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за крушите:
4 круши
80 г захар
50 г краве масло

за тестото:
240 г брашно
125 г краве масло (със стайна температура)
150 г захар
60 г захаросан джинджифил
10 г бурбонска ванилова захар
10 г бакпулвер
180 мл сайдер от круши
1 яйце
1 ч. л. канела


Начин на приготвяне:
1
Обърнат кейк с круши и джинджифил
Крушите се обелват, разрязват се по дължина и се почистват от семките.
2
Обърнат кейк с круши и джинджифил 2
Маслото и захарта се загряват, докато захарта се карамелизира. Слагат се плодовете и се готвят от двете страни. Когато станат карамелени, се отстраняват от котлона.
3
Обърнат кейк с круши и джинджифил 3
Подреждат се с отвора нагоре в тава, застлана с пергаментова хартия. Заливат се с отделилия се карамелен сос.
4
Обърнат кейк с круши и джинджифил 4
Маслото се разбива със захарта. Прибавят се яйцето, сайдерът, бакпулверът, ваниловата захар, канелата и брашното, и отново се разбива.
5
Обърнат кейк с круши и джинджифил 5
Накрая се добавя и накълцаният захаросан джинджифил, и се разбърква.
6
Обърнат кейк с круши и джинджифил 6
Плодовете се покриват с тестото. Заравнява се.
7
Обърнат кейк с круши и джинджифил 7
Сладкишът се пече около 25 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
8
Обърнат кейк с круши и джинджифил 8
Изважда се от фурната, охлажда се за 10 минути и се обръща.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2020
Здравейте, Илиана! Знаем, че е важно и се стараем да го правим. Поздрави от нас!
1.
Изпрати
лично съобщение

20.10.2020
Здравейте, прекрасни рецепти, но ми прави впечатление че рядко упоменавате размера на тавата/формата. Знаете, че при сладкиши това е много важно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: