Крем супа от карфиол и моркови, обогатена със сметана
Лора и Стоян
![]() |
150 г грах от консерва (замразен) сол и смлян черен пипер на вкус 4 филии хляб тип „Резина“ 1 ч. л. червен пипер 3 скилидки чесън 200 мл прясно мляко 4 с. л. краве масло 1 глава лук 200 г картофи кълнове за украса |
3. |
Изпрати
лично съобщение |
16.10.2014 Рецептата е лесна и вкусна. Аз добавих малко повече грах, защото ми се стори малко спрямо картофите и лука. Също така супата поема доста сол. Аз не бях сложила достатъчно и се налагаше да добавям доста към порцията си.
|
2. |
Изпрати
лично съобщение |
08.10.2014 Правих супата с грах от консерва. Първо сварих леко картофите, добавих консервата грах към тях и повряха заедно няколко минути. След това ги отцедих, като запазих бульона и ги пасирах. Пасираните грах и моркови разредих с бульона добавих млякото и предварително запържените в малко масло чесън и лук, както и копьра. Страна страхотно вкусно. Крутоните ги направих на фурна.
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
08.06.2014 рецептата е хубава!
|
В навечерието сме на най-чаканите, най-магичните и най-вълнуващи празници в годината - Бъдни вечер, Коледа...
Дори и най-изобретателните кулинари понякога имат нужда от идеи за бърза семейна вечеря или пък...
Зашеметяващи са сергиите по пазарите през есента! Претрупани от свежи сезонни плодове и зеленчуци, те...
Първите пожълтели листа вече са факт. Все още е слънчево, но всички добре знаем, че...
Всеки има различна причина да обича лятото повече от другите сезони - морето, ваканцията, планината,...