Грахова крем супа с крутони

Източник: Бон Апети
Дата: 09.11.2009
Грахова крем супа с крутони
 
Необходими продукти:
150 г грах от консерва (замразен)
сол и смлян черен пипер на вкус
4 филии хляб тип „Резина“
1 ч. л. червен пипер
3 скилидки чесън
200 мл прясно мляко
4 с. л. краве масло
1 глава лук
200 г картофи
кълнове за украса



Начин на приготвяне:
1
Картофите и лукът се белят, измиват се, режат се на кубчета и се задушават в маслото за 4–5 минути.

2
Добавят се чесънът и грахът и се наливат 500 мл вода. Сместа се вари 15 минути. Долива се млякото, вари се още 10 минути и се овкусява със сол и черен пипер.

3
Всичко се пасира и се поднася с приготвените от хляба крутони, препечени до златисто и поръсени с червения пипер, и с кълнове.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2014
Рецептата е лесна и вкусна. Аз добавих малко повече грах, защото ми се стори малко спрямо картофите и лука. Също така супата поема доста сол. Аз не бях сложила достатъчно и се налагаше да добавям доста към порцията си.
2.
Изпрати
лично съобщение

08.10.2014
Правих супата с грах от консерва. Първо сварих леко картофите, добавих консервата грах към тях и повряха заедно няколко минути. След това ги отцедих, като запазих бульона и ги пасирах. Пасираните грах и моркови разредих с бульона добавих млякото и предварително запържените в малко масло чесън и лук, както и копьра. Страна страхотно вкусно. Крутоните ги направих на фурна.
1.
Изпрати
лично съобщение

08.06.2014
рецептата е хубава!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


190 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: