Крем супа от карфиол и моркови, обогатена със сметана

Източник: Бон Апети
Дата: 02.11.2009
Крем супа от карфиол и моркови, обогатена със сметана
 
Необходими продукти:
50 г глава целина
25 г лук „Шалот“
200 г моркови
200 г карфиол
100 мл сметана
15 мл зехтин
50 мл бяло вино
20 г краве масло
1/5 кубче бульон
1 щипка сол
1 щипка захар
бял пипер на вкус
1/2 морков за украса


Начин на приготвяне:
1
Целината, лукът, морковите и карфиолът се почистват, нарязват се и се задушават в маслото и зехтина. Овкусяват се със солта и захарта. След като омекнат, се налива бялото вино.

2
адушаването продължава до редуцирането на виното и се добавят зеленчуковият бульон, разтворен в 200 мл гореща вода, и сметаната. Сместа се оставя да ври на слаб огън 15 минути. Пюрира се с блендер и се прецежда през фина цедка. Поръсва се с бял пипер.

3
Супата се декорира с нарязаните на фин жулиен моркови, които предварително се бланшират в гореща вода, за да омекнат.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: