Супа „Десет вида риби“

Източник: Бон Апети
Дата: 14.10.2009
Супа „Десет вида риби“
 
Необходими продукти:
100 г сьомга
100 г бяла риба (хек, мерлуза)
100 г кефал
80 г морски език
100 г скариди
50 г октопод
50 г калмари
100 г калкан
50 г миди „Сен Жак“
2–3 бр. рулца от раци
150 г грах
20 г лук
30 г нишесте
5 г чесън (3 г сух)
100 мл зехтин
30 мл бяло вино
1 с. л. рибен бульон
1 щипка бял пипер
1 щипка лют червен пипер (счукан наедро)
мазнина за тигана
резени лимон и стрък розмарин за украса


Начин на приготвяне:
1
Рибата и морските дарове се запържват поотделно в зехтина, като запържването би трябвало да е съобразено с тяхната твърдост.
2
В 1 л вода се слага рибният бульон, оставя се да заври и се слага рибата.
3
Грахът и наситненият лук се запържват в малко мазнина, след това се слага нишестето. Малко преди тиганът да се дръпне от огъня, се прибавят нарязаният наситно чесън (да пусне аромата си) и белият пипер. Накрая се поръсва лютият пипер. Граховата смес се добавя към рибния бульон.
4
Супата се сервира гарнирана с резени лимон, нанизани на стрък розмарин.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: