Супа „Десет вида риби“

Дата: 14.10.2009
Източник: Бон Апети
Супа „Десет вида риби“
 
Необходими продукти:
100 г сьомга
30 г нишесте
5 г чесън (3 г сух)
100 мл зехтин
30 мл бяло вино
1 с. л. рибен бульон
1 щипка бял пипер
1 щипка лют червен пипер (счукан наедро)
мазнина за тигана
20 г лук
150 г грах
2–3 бр. рулца от раци
100 г бяла риба (хек, мерлуза)
100 г кефал
80 г морски език
100 г скариди
50 г октопод
50 г калмари
100 г калкан
50 г миди „Сен Жак“
резени лимон и стрък розмарин за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Рибата и морските дарове се запържват поотделно в зехтина, като запържването би трябвало да е съобразено с тяхната твърдост.
2
В 1 л вода се слага рибният бульон, оставя се да заври и се слага рибата.
3
Грахът и наситненият лук се запържват в малко мазнина, след това се слага нишестето. Малко преди тиганът да се дръпне от огъня, се прибавят нарязаният наситно чесън (да пусне аромата си) и белият пипер. Накрая се поръсва лютият пипер. Граховата смес се добавя към рибния бульон.
4
Супата се сервира гарнирана с резени лимон, нанизани на стрък розмарин.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


266 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта