Грис халва с медено мляко и рози

Дата: 14.03.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за халвата:
160 г грис от твърда пшеница (семолина)
220 г захар
50 г краве масло
250 г сирене „Моцарела“
1 ванилия
за киселото мляко с мед:
800 г кисело мляко
2 с. л. сладко от рози
2 с. л. мед
1 щипка канела
за гарниране:
орехи за поръсване
листа от рози

Начин на приготвяне:
1
Грис халва с медено мляко и розиСложете млякото в тензух и го отцедете много добре - за около 24 часа. След това го смесете със сладкото от рози, меда и канелата.
2
Грис халва с медено мляко и рози 2Загрейте маслото и запържете гриса до златисто. Сипете захарта и ванилията, налейте около 400 мл вода и бъркайте, докато грисът набъбне и сместа се сгъсти.
3
Грис халва с медено мляко и рози 3Настържете моцарелата, сипете я при гриса и гответе на слаб огън при непрестанно бъркане, докато се получи еластично тесто.
4
Грис халва с медено мляко и рози 4Махнете от котлона, покрийте с фолио и охладете. След това разточете на тънка кора между два пласта прозрачно фолио.
5
Грис халва с медено мляко и рози 5Нарежете на дебели ленти и върху всяка поставете от меденото мляко. Завийте на рула. Поръсете с накълцани орехи и листа от рози. Сервирайте десерта охладен.

Съвет
От това количество стават 12 рулца.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Тата се регистрира в сайта.
Anka Anka коментира рецептата Дробчета по селски
Anka Anka се регистрира в сайта.
Радка Стефанова се регистрира в сайта.
Антония Стойкова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта