Грис халва с медено мляко и рози

С прекрасен аромат
Източник: Бон Апети
Дата: 02.03.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за халвата:
160 г грис от твърда пшеница (семолина)
220 г захар
50 г краве масло
250 г сирене „Моцарела“
1 ванилия

за киселото мляко с мед:
800 г кисело мляко
2 с. л. сладко от рози
2 с. л. мед
1 щипка канела

за гарниране:
орехи за поръсване
листа от рози


Начин на приготвяне:
1
Грис халва с медено мляко и рози
Сложете млякото в тензух и го отцедете много добре - за около 24 часа. След това го смесете със сладкото от рози, меда и канелата.
2
Грис халва с медено мляко и рози 2
Загрейте маслото и запържете гриса до златисто. Сипете захарта и ванилията, налейте около 400 мл вода и бъркайте, докато грисът набъбне и сместа се сгъсти.
3
Грис халва с медено мляко и рози 3
Настържете моцарелата, сипете я при гриса и гответе на слаб огън при непрестанно бъркане, докато се получи еластично тесто.
4
Грис халва с медено мляко и рози 4
Махнете от котлона, покрийте с фолио и охладете. След това разточете на тънка кора между два пласта прозрачно фолио.
5
Грис халва с медено мляко и рози 5
Нарежете на дебели ленти и върху всяка поставете от меденото мляко. Завийте на рула. Поръсете с накълцани орехи и листа от рози. Сервирайте десерта охладен.

Съвет
От това количество стават 12 рулца.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


144 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: