Гьомлезе

Дата: 07.09.2015
Източник: Памела
ТИТЛА: Чирак
Гьомлезе
 
Необходими продукти:
500 г брашно
500 мл прясно мляко
500 мл вода
1 яйце
150 г краве масло
50 мл олио
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Брашното, водата, млякото, яйцето и солта се смесват. Трябва да се получи тесто, малко по-гъсто от тесто за палачинки.
2
Маслото и олиото се смесват и се загряват и с 2 лъжици от тази смес се намазва правоъгълна тава.
3
Изсипват се два черпака от тестото и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна, на средното ниво.
4
Когато първата палачинка се зачерви, тавата се вади, палачинката се намазва с мазнината и отново се изсипват два черпака от тестото. Фурната се оставя да пече само на горен реотан... и така, докато свърши тестото.
5
Гьомлезето се оставя да изстине и се реже на ромбове.




Съвет:
Може да поднесете с айрян.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.09.2016
Не се ли казва Гьозлеме?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта