Гювеч

Гост: Асен Сираков
Източник: Бон Апети
Дата: 17.01.2009
Гювеч
 
Необходими продукти:
4-5 домата
6-8 с. л. зехтин
6-7 зърна зелен пипер
50 г краве масло
1 патладжан
2 моркова
2 глави лук
2 тиквички
2 зелени чушки
2 червени чушки
1 щипка риган


Начин на приготвяне:
1
Гювеч
Доматите се почистват, нарязват се и се настъргват, след което сокът се прецежда и се отделя в купичка.
2
Гювеч 2
Патладжаните, тиквичките, чушките и морковите се нарязват по дължина на филии, а лукът се нарязва на шайби, след което се запичат на скара от двете страни.
3
Гювеч 3
Запечените тиквички и патладжан се нарязват на кубчета и се задушават със зехтин.
4
Гювеч 4
Същото се прави и със запечените чушки и моркови.
5
Гювеч 5
Запечените глави лук се нарязват надребно и се запържват в зехтин заедно с настърганите домати.
6
Гювеч 6
Запържените зеленчуци се прехвърлят в гювеч.
7
Гювеч 7
Доматеният сок се овкусява с риган, стрит зелен пипер и сол и се излива в гювеча.
8
Гювеч 8
Добавя се маслото и ястието се изпича във фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: