Гювече със скумрия

Източник: Бон Апети
Дата: 21.08.2003
Гювече  със скумрия
 
Необходими продукти:
2 скумрии (1 кг)
1 кг картофи
100-150 г печурки
1 глава кромид лук
30-40 г маргарин
2-3 с. л. прясно мляко
1 ч. л. горчица
1 ч. л. сос “Уорчестър” (соев сос)
2-3 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Гювече  със скумрия
Картофите се обелват, нарязват се на едри кубчета и се сваряват в кипнала подсолена вода под капак за 10 минути.
2
Гювече  със скумрия 2
Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва в маргарина за 1-2 минути. Гъбите се нарязват на едро, прибавят се към лука и се пържат 2-3 минути на силен огън, докато се зачервят. Слагат се горчицата, сосът Уорчестър, солта и пиперът, разбърква се, за да се разтвори горчицата и се отстранява от огъня.
3
Гювече  със скумрия 3
Скумрията се измива, почиства се от вътрешностите и се поставя във фризера за 10 минути. След това се отстраняват главата и опашката. За филетирането се използва остър нож, като се започва от главата към опашната перка. Гръбначната и малките костички се отстраняват, след което рибните филета се режат на кубчета и се разбъркват с изстиналата смес от тигана.
4
Гювече  със скумрия 4
Сварените картофи се пюрират и се овкусяват със сол и прясно мляко.
5
Гювече  със скумрия 5
Дъното на глинено гювече се покрива с картофеното пюре, слага се част от рибната смес, отново се покрива с картофеното пюре и се поръсва с накълцания магданоз. От пюрето може да се шприцоват розички или други фигури.
6
Гювече  със скумрия 6
Гювечето се пече без капак в умерено загрята фурна при температура 180 градуса около 30 минути (до зачервяване).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: