Гювече с лук и кренвирши

Източник: Бон Апети
Дата: 27.10.2004
Гювече с лук и кренвирши
 
Необходими продукти:
1–2 шепи зелен фасул
0,750-1 кг лук
2 кренвирша
4 яйца
30 г масло
2 с. л. олио
1 ч. л. чубрица
сол и червен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Гювече с лук и кренвирши
Фасулът се нарязва и се сварява за около 15-20 минути. Лукът се нарязва на дебели полумесеци. Запържва се за 10-15 минути на тих огън в предварително загретите масло и олио, като от време на време се разбърква. Добавят се нарязаните на малки кубчета кренвирши, чубрицата, солта, задушеният фасул. Разбърква се и се задушава още 2-3 минути на силен огън.
2
Гювече с лук и кренвирши 2
Готовата смес се разпределя в гювечетата. Във всяко се оформя кладенче, в което се счупва по едно яйце. Поръсва се с червен пипер. Пече се при температура 180-200 градуса, докато яйцето се забули. Може да се поднесе с люта чушка или поръсено с кашкавал.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: