Гюзлеме

Запечени банички на тиган, с плънка от сирене, яйца и много магданоз
Източник: Бон Апети
Дата: 24.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1/4 пакет кори за баница на сач
2 яйца
250 г краве сирене
1 връзка магданоз
100 г краве масло
краве масло за тигана


Начин на приготвяне:
1
Гюзлеме

Магданозът се нарязва наситно, яйцата се разбиват в купа с телена бъркалка, сиренето се натрошава, а маслото се разтопява.

 


2
Гюзлеме 2

Всяка кора се разрязва на три ленти по дължина. Всяка една лента се намазва с масло и после с част от разбитите яйца. Поръсва се със сирене и магданоз.

 


3
Гюзлеме 3

Завива се като плосък пакет и отгоре също се намазва с масло.

 


4
Гюзлеме 4

Гюзлемето се запича от всички страни, в леко намазнен тиган с незалепващо покритие, на умерен огън, до готовност - средно около 2 минути, до златисто.

Подобни рецепти:
Коментари (30)
30.
Изпрати
лично съобщение

05.09.2020
Уникален вкус!! Страхотни се получиха и аз добавих кашкавал . Върнаха ме в детството.
29.
Изпрати
лично съобщение

31.03.2020
Прекрасен обяд! Да си призная малко ми беше трудно да ги завия и да ги обръщам на тигана без да ги почупя. Но се справих!
28.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2019
Станаха страхотни,сложих им и кашкавал
27.
Изпрати
лично съобщение

12.12.2019
Върнаха ме в детството тези банички - като тези, които си купувах в междучасието в училище (но не толкова мазни). Направих и с праз лук, отделно с пресен лук и станаха приятно хрупкави!
26.
Изпрати
лично съобщение

29.08.2019
Разбъркайтеизвара с омекнало масло и козе сирене 1:1:1 и наистина ги опечете на САЧ ! атават уникално вкусни! преди печене намазвайте сача с разбит белтък и вода 1:1 вкуса е унукален! Извинявам се че не снимах.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: