Гюзлеме

Запечени банички на тиган, с плънка от сирене, яйца и много магданоз
Източник: Бон Апети
Дата: 18.09.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1/4 пакет кори за баница на сач
2 яйца
250 г краве сирене
1 връзка магданоз
100 г краве масло
краве масло за тигана


Начин на приготвяне:
1
Гюзлеме

Магданозът се нарязва наситно, яйцата се разбиват в купа с телена бъркалка, сиренето се натрошава, а маслото се разтопява.

 


2
Гюзлеме 2

Всяка кора се разрязва на три ленти по дължина. Всяка една лента се намазва с масло и после с част от разбитите яйца. Поръсва се със сирене и магданоз.

 


3
Гюзлеме 3

Завива се като плосък пакет и отгоре също се намазва с масло.

 


4
Гюзлеме 4

Гюзлемето се запича от всички страни, в леко намазнен тиган с незалепващо покритие, на умерен огън, до готовност - средно около 2 минути, до златисто.

Подобни рецепти:
Коментари (33)
33.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2022
Супер вкусно, прибавих чесън и пушен червен пипер....:)
32.
Изпрати
лично съобщение

02.12.2021
Страхотна закуска
31.
Изпрати
лично съобщение

17.09.2021
Страхотен вкус! Аз добавих и кашкавал ,стана чудно !
30.
Изпрати
лично съобщение

05.09.2020
Уникален вкус!! Страхотни се получиха и аз добавих кашкавал . Върнаха ме в детството.
29.
Изпрати
лично съобщение

31.03.2020
Прекрасен обяд! Да си призная малко ми беше трудно да ги завия и да ги обръщам на тигана без да ги почупя. Но се справих!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: