Хашлама

Гост: Санвел Шекуян
Източник: Бон Апети
Дата: 18.05.2002
Хашлама
 
Необходими продукти:
1 агнешка плешка
500 г картофи
250 мл бира
4 пресни чушки
2 люти чушки
2 домата
2 глави лук
4 скилидки чесън
копър


Начин на приготвяне:
1
Хашлама
Месото се нарязва на парчета от по 150-200 г. Подреждат се на дъното на голяма и дълбока тенджера и се заливат с 2 л студена вода. Варят се до полуготовност.
2
Хашлама 2
Доматите се нарязват на кубчета, картофите и чушките - на големи парчета. Добавят се при месото. На всяка от лютите чушки се прави разрез и се поставят в бульона.
3
Хашлама 3
Когато зеленчуците омекнат, се посоляват и се прибавя нарязаният на тънки полумесеци лук. Поръсва се с наситнени магданоз и копър и разрязани на две скилидки чесън.
4
Хашлама 4
Накрая се налива бира и ястието се оставя да поври 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


163 ДУШИ ОНЛАЙН
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: