Хашлама

Дата: 18.05.2002
Източник: Бон Апети
Хашлама
 
Необходими продукти:
1 агнешка плешка
500 г картофи
250 мл бира
4 пресни чушки
2 люти чушки
2 домата
2 глави лук
4 скилидки чесън
копър
 

Начин на приготвяне:
1
ХашламаМесото се нарязва на парчета от по 150-200 г. Подреждат се на дъното на голяма и дълбока тенджера и се заливат с 2 л студена вода. Варят се до полуготовност.
2
Хашлама 2Доматите се нарязват на кубчета, картофите и чушките - на големи парчета. Добавят се при месото. На всяка от лютите чушки се прави разрез и се поставят в бульона.
3
Хашлама 3Когато зеленчуците омекнат, се посоляват и се прибавя нарязаният на тънки полумесеци лук. Поръсва се с наситнени магданоз и копър и разрязани на две скилидки чесън.
4
Хашлама 4Накрая се налива бира и ястието се оставя да поври 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanya Bozhikova се регистрира в сайта.
Bahri Ahmedov се регистрира в сайта.
е се регистрира в сайта.
Ivan Soitarov се регистрира в сайта.
Marina Zhelyazkova коментира рецептата Кюфтета от просо
Кремена коментира рецептата Адана кебап
Lilyana. се регистрира в сайта.
Lilia Alexandrova коментира рецептата Пилешка пита с фиде
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта