Пържен ориз с калмари

Източник: Бон Апети
Дата: 03.05.2002
Пържен ориз с калмари
 
Необходими продукти:
500 г калмари
1 ч. ч. ориз
2 стръка пресен лук
3-4 скилидки чесън
4-5 с. л. соев сос
5-6 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Пържен ориз с калмари
Чесънът и бялата част на лука се нарязват наедро. Калмарите се нарязват на ивички. Чесънът и лукът се запържват в силно сгорещено олио за 30 секунди. Добавят се калмарите.
2
Пържен ориз с калмари 2
Пържи се 5-6 минути и се прибавя предварително свареният ориз. Поръсва се със соев сос, много малко сол и се разбърква енергично. Поръсва се с нарязаните пера на лука и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: