Пържен ориз с калмари

Дата: 03.05.2002
Източник: Бон Апети
Пържен ориз с калмари
 
Необходими продукти:
500 г калмари
1 ч. ч. ориз
2 стръка пресен лук
3-4 скилидки чесън
4-5 с. л. соев сос
5-6 с. л. олио
 

Начин на приготвяне:
1
Пържен ориз с калмариЧесънът и бялата част на лука се нарязват наедро. Калмарите се нарязват на ивички. Чесънът и лукът се запържват в силно сгорещено олио за 30 секунди. Добавят се калмарите.
2
Пържен ориз с калмари 2Пържи се 5-6 минути и се прибавя предварително свареният ориз. Поръсва се със соев сос, много малко сол и се разбърква енергично. Поръсва се с нарязаните пера на лука и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


184 ДУШИ ОНЛАЙН
Анна коментира рецептата Бързи сиренки за закуска
Симеонова Силвия се регистрира в сайта.
Румяна Атанасова се регистрира в сайта.
Мимс коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Мимс се регистрира в сайта.
Сиси се регистрира в сайта.
Донка коментира рецептата Супа от пащърнак и праз
Naiden Naidenov се регистрира в сайта.
dulce се регистрира в сайта.
Петя коментира рецептата Пилешки пай
Anna Ruseva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта