Пържен ориз с калмари

Източник: Бон Апети
Дата: 03.05.2002
Пържен ориз с калмари
 
Необходими продукти:
500 г калмари
1 ч. ч. ориз
2 стръка пресен лук
3-4 скилидки чесън
4-5 с. л. соев сос
5-6 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Пържен ориз с калмари
Чесънът и бялата част на лука се нарязват наедро. Калмарите се нарязват на ивички. Чесънът и лукът се запържват в силно сгорещено олио за 30 секунди. Добавят се калмарите.
2
Пържен ориз с калмари 2
Пържи се 5-6 минути и се прибавя предварително свареният ориз. Поръсва се със соев сос, много малко сол и се разбърква енергично. Поръсва се с нарязаните пера на лука и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Gospodespasitel се регистрира в сайта.
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: