Терин с патладжани

Дата: 18.06.2002
Източник: Бон Апети
Терин с патладжани
 
Необходими продукти:
4 патладжана
3 тиквички
3 домата
3 скилидки чесън
2 глави лук
1 червена чушка
1 зелена чушка
3 с. л. олио
 

Начин на приготвяне:
1
Терин с патладжаниПатладжаните се обелват на ивички (обелките се запазват), посоляват се и се отцеждат от горчивия сок. Заливат се с малко олио и се пекат 30-40 минути в силно загрята фурна при температура 200 градуса.
2
Терин с патладжани 2Лукът, тиквичките и чушките се нарязват на едри кубчета, доматите и чесънът – надребно.
3
Терин с патладжани 3В загрято олио се пържи първо лукът, после чушките и накрая тиквичките. Задушават се 5 минути на тих огън.
4
Терин с патладжани 4Прибавят се доматите, чесънът и нарязаните на кубчета изпечени патладжани. За да се уплътни сместа, се натрошават 2 филии хляб. Посолява се и се оттегля от котлона.
5
Терин с патладжани 5Форма за кекс се покрива с намаслена хартия за печене. Обелките от патладжаните се подреждат на дъното и по стените. Зеленчуковата смес се изсипва внимателно, повърхността се изравнява.
6
Терин с патладжани 6Пече се на водна баня при температура 180 градуса 30-40 минути. След това внимателно се изважда върху плато, с много остър нож се нарязва на филии и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


152 ДУШИ ОНЛАЙН
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
Милка Рукова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта