Агнешко по провансалски

Дата: 24.04.2002
Източник: Бон Апети
Агнешко по провансалски
 
Необходими продукти:
1 агнешка плешка
1 глава лук
2 моркова
1 стрък чесън
50 г зехтин
1/2 л червено вино
2 щипки босилек
2 щипки майоран (риган)
2 щипки розмарин
 

Начин на приготвяне:
1
Агнешко по провансалскиЛукът се нарязва на шайби и се запържва в зехтина за минута заедно с нарязани на кубчета моркови.
2
Агнешко по провансалски 2Прибавя се нарязан надребно чесън, разрежда се с виното и се прибавят подправките. Зеленчуците се задушават няколко минути.
3
Агнешко по провансалски 3Сместа се изсипва в глинен гювеч или тава, върху нея се поставя плешката. Пече се в предварително загрята фурна при температура 180 градуса 20 минути.
4
Агнешко по провансалски 4След това температурата се намалява на 150 градуса и се пече около час. Плешката периодично се полива с бульон. За да се провери дали е изпечена, в най-дебелата част се дупчи с дървено шишче. Ако сокът е бистър, ястието е готово, ако е леко кървав, печенето продължава.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Georgieva се регистрира в сайта.
Aleksandra Koleva се регистрира в сайта.
Petya Stoyanova се регистрира в сайта.
Elena Paseva се регистрира в сайта.
Tania Stoilova коментира рецептата Крем супа с картофи и праз
Violeta Boncheva Amudjiyan се регистрира в сайта.
Slantsev Tsvqt се регистрира в сайта.
Boryana Yordanova се регистрира в сайта.
KREMCHO публикува рецептата Крем супа от нахут и царевица
KREMCHO публикува рецептата Салата от земна ябълка
Dijan O\'Brien се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта