Източна пилешка яхния

Източник: Бон Апети
Дата: 02.04.2002
Източна пилешка яхния
 
Необходими продукти:
1 пиле
1 ч. л. къри
50 мл олио
50 г краве масло
1 морков
10 бр. арпаджик
3 картофа
2 скилидки чесън
1 дафинов лист
2 с. л. кетчуп
200 г грах
3-4 с. л. кокосови стърготини


Начин на приготвяне:
1
Източна пилешка яхния
Пилето се почиства и се нарязва на порционни парчета. Подсушават се, запържват се в олио до златисто и се изваждат. Арпаджикът се залива с вряла вода, след 3 минути се отцежда и обелва.
2
Източна пилешка яхния 2
Лукът се нарязва наситно, морковът - на колелца, картофът - на кубчета, а чесънът се счуква. Лукът и чесънът се запържват за минута в олио и масло. Поръсва се с къри и се добавят останалите зеленчуци.
3
Източна пилешка яхния 3
Пържат се при непрекъснато разбъркване няколко минути. Пилето се прибавя към зеленчуците и се залива с кокосово мляко, добавят се кетчуп, сол и дафинов лист.
4
Източна пилешка яхния 4
Ястието се задушава 20 минути. Слага се грах и се задушава още 10-15 минути.
5
Източна пилешка яхния 5
Забележка: Кокосово мляко се приготвя, като кокосовите стърготини се заливат с 1 чаша гореща вода, престояват 5 минути, водата се прецежда и се използва за готвене. Подходяща гарнитура е варен ориз.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: