Хлебен пудинг с шоколад и стафиди

Дата: 15.05.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г нарязан стар бял хляб
250 г стафиди
100 г шоколадови калети
80 г печени лешници
10 г бурбонска ванилова захар
150 мл вермут
1 консерва неподсладено кондензирано мляко (380 г)
2 портокала
4 с. л. светла кафява захар
3 с. л. какао
1 ч. л. канела
краве масло за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Хлебен пудинг с шоколад и стафидиХлябът се накъсва на малки парчета.
2
Хлебен пудинг с шоколад и стафиди 2Слага се в купа и се залива с вермута, 200 мл вода и кондензираното мляко. Разбърква се. Оставя се 15 минути, за да поеме течността.
3
Хлебен пудинг с шоколад и стафиди 3След това се добавят лешниците, шоколадовите калети, канелата, стафидите, ваниловата захар, какаото, захарта, настърганата кора от двата портокала и сокът от единия.
4
Хлебен пудинг с шоколад и стафиди 4Разбърква се много добре.
5
Хлебен пудинг с шоколад и стафиди 5Сместа се прехвърля в керамична тава, предварително намазана с масло.
6
Хлебен пудинг с шоколад и стафиди 6Пече се около 30 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
7
Хлебен пудинг с шоколад и стафиди 7Десертът може да се сервира и топъл, и студен – по желание с бита сметана или топка сладолед.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2017
Изглежда ми тестиво.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


439 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта