Хляб на балони

Обогатен с кашкавал и пармезан
Източник: Бон Апети
Дата: 11.03.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
300 г кашкавал
120 г сирене „Пармезан“
175 г краве масло
300 мл прясно мляко
1/2 връзка магданоз
1/4 връзка мащерка
1 пакетче суха мая
1 с. л. захар
1 1/2 ч. л. сол
1 ч. л. сух чесън
сусам и лют пипер на люспи за овалване
сол и черен пипер на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Хляб на балони
Млякото се затопля и в него се разтварят маята и захарта.
2
Хляб на балони 2
Брашното се смесва със солта и 50 г разтопено масло, налива се млякото с маята.
3
Хляб на балони 3
Замесва се меко тесто, което не трябва да се лепи по пръстите. Оставя се да втаса за около 1 час на топло.
4
Хляб на балони 4
Кашкавалът се настъргва на едро ренде.
5
Хляб на балони 5
Тестото се разделя на две части, от които се оформят правоъгълни кори. Върху едната кора се поръсват кашкавалът и накълцаните листенца от половината мащерка.
6
Хляб на балони 6
Покрива се с втората кора.
7
Хляб на балони 7
Тестото се нарязва на малки квадрати, които се оформят като топки, така че кашкавалът да е максимално покрит от тестото.
8
Хляб на балони 8
Форма за кекс с дупка в средата се маже с масло. Останалото масло се загрява и се овкусява със сух чесън, сол и черен пипер на вкус.
9
Хляб на балони 9
Пармезанът се настъргва ситно.
10
Хляб на балони 10
Останалата мащерка и магданозът се накълцват.
11
Хляб на балони 11
Топките тесто се потапят в ароматното масло. Част от тях се овалват в пармезан, друга част – в лют пипер, трета част – в магданоз и мащерка, а останалите – в сусам.
12
Хляб на балони 12
Слагат се в подготвената форма и се оставят за 30 минути на топло.
13
Хляб на балони 13
Хлябът се пече около 25 минути в загрята на 190 градуса фурна , с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

24.05.2020
Прекрасна рецепта! Направих го без подправките, защото децата не обичат.
7.
Изпрати
лично съобщение

21.05.2018
Днес добавих и ситно нарязни черни и зелени маслини,сминдух,сух чесън и зелен лук като подправки. Невероятен вкус.
6.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2018
Вкусен хляб се получи ,малко трудоемък и доста богат за нашия вкус , но пак бързо се изяде :)
5.
Изпрати
лично съобщение

30.01.2018
Прекрасен хляб, един от най-вкусните който сме яли. Топките по средата останаха лека сурови, но въпреки това е много вкусен.
4.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2018
И аз го правя,много е вкусно. Намирала съм рецептата като солен маймунски хляб.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


214 ДУШИ ОНЛАЙН
vitorio78 се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Венециански бисквити
Даниела Стоянова се регистрира в сайта.
Ирина се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: